Första erfarenheterna av Tastelines matkasse

20110324-103202.jpg

Eftersom Tastelines matkasse kommer bara varannan vecka så bestämde vi oss för att strunta i deras ordning på maträtterna och köra som vi vill. Av de fem maträtterna som stod i matsedeln så har vi nu ätit oss igenom två.

– mozzarellfylld kycklinglårfilé med rostad potatis och dip
– syrlig lax med smak av mynta

Så hur låter utlåtandet än så länge då? Tja, först och främst måste jag försvara Tasteline med att säga att det inte är helt lätt att tillfredsställa oss då det är en hel del råvaror som inte faller J i smaken. Ett sådant exempel är oliver så oliv- och persiljedippen som skulle serveras tillsammans med kycklingen uteblev. Samma sak med roccolasalladen, han gillar inte det heller. Kvar blev kyckling och potatis och kyckling och potatis är ju just det – kyckling och potatis. Gott men inget speciellt eftersom det speciella uteblev.

Det var väldigt snålt på kycklingfronten också. På fyra portioner skulle fem (5!) små kycklinglårfiléer fördelas. Inte riktigt okej!

Idag åt vi lax med ris. Det var helt okej men vi kunde inte låta bli att tycka att såsen som hälldes över laxen var lite konstig. Det var lime, chili, fisksås, hackad mynta och råsocker som stektes ihop med gurkbitar och tomater. Konstigt och med alldeles för mycket fisksås. Det såg jättegott ut, och jag åt upp min portion, men jag skulle inte laga det igen. Malte ratade det dessutom.

Imorgon blir det ju fredagskyckling så matkassen får ta en dags brake. Annars ser jag fram emot paprikasoppan, älskar soppor! Och rågbrödet med hoummous till!

2 svar på ”Första erfarenheterna av Tastelines matkasse

  1. Yuck, vilken blandning?!
    Fast jag reagerar på kycklingmängden, vi har nämligen alltid fått mycket mer kött med just tasteline än med någon annan matkasse.

    Sen varierar ju kvalitén och nöjdheten från vecka till vecka med!

  2. Förhoppningsvis var det en engångsföreteelse. Laxen räckte i alla fall till fyra portioner. Den kommande fläskfilérätten innehåller dock bara en svans och det är lite gränsfall. Samtidigt är jag osäker. Vad är normalt liksom? Det kanske är vi som äter onormalt mycket kött!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *