Första julen i vårt hus – Julafton 2011

Jag älskar julen. Inte för matens skull och inte heller för klapparnas utan för att det är ett ypperligt tillfälle att samla alla på ett och samma ställe. De senaste jularna har hela Js sida av familjen firat hemma hos oss (mina föräldrar är ju på Cypern och inga syskon bor i Stockholm), tidigare i Hammarbyhöjden och nu här i Tyresö Strand. Jag tycker att det är otroligt mysigt och eftersom vi kör på knytis-upplägget så innebär det noll stress från min sida. Städa lite, handla någon burk senap och vi är all set.

Vi började på övervåningen där vi samlades framför Kalle och hans vänner, med en kastrull glögg att smutta på. Farfar Kaj och Oscar stannade kvar i köket och blandade ihop hemmagjord mumma! En ny punkt på agendan som gärna får bli tradition. Och jag älskar ju som ni vet traditioner! 😉


Julaftonens solnedgång sammanföll med Tjuren Ferdinands stångande


Malte var inte ett dugg intresserad av julmaten. Två köttbullar slank ner, i övrigt höll han sig vaken på julmust. Premiär för honom och sjukt uppskattat!

Här hälls det upp hemmagjord mumma! Själv är jag inte så förtjust men tre karaffer gick ändå åt i ett nafs.

Efter att vi hade ätit oss mätta på sill och Jansson var det dags för paketöppning. Malte hade fått ett paket att öppna på morgonen så han hade fått blodad tand. Innan vi ens hade hunnit fram till småvarmt hade Malte nämligen börjat tjata om att få öppna fler ket. När han så äntligen fick sätta igång var lyckan total. Tidigare tänkte jag att man lika gärna kunde skippa denna del av julaftonen då Malte är så liten ännu, men efter att fått se Maltes glädje över att få slita upp julpappret så är jag glad över alla de fina leksaker och kläder han fick igår. Det var så roligt att få se, och att julen är barnens högtid blev bekräftat.

Farmor bjuder på ett truddelutt på det nya munspelet!

Malte fick så mycket fina saker men det var en klapp som vi tydligt kunde se slog det mesta. Han kunde inte släppa den på hela kvällen och det var det första han började leka med på juldagens morgon. En cykel! Eller motorcykel som Malte har valt att kalla den. Vad gillar ni inslagningen?!


Cykeln gör sig oerhört bra på övervåningen där Malte kommer upp i ganska hög fart när han åker fram och tillbaka i den långa hallen. Kan ni fatta lyckan?!


Tomtebloss i granen fick avsluta en fantastisk julafton. Tack alla ni som var här och firade vår allra första julafton i vårt nya fina hus!

2 thoughts on “Första julen i vårt hus – Julafton 2011

  1. Åh en sån springcykel fick alfred i slutet av sommaren, han älskade den! De lär sig ju så himla snabbt! Ser för övrigt ut som ni hade en otroligt mysig jul! 🙂

  2. Johanna – det hade vi verkligen! Och jag håller med om springcykeln, asfort går det ju! På bara en dag så fattade han grejen med att lyfta fötterna och balansera i farten. Jättekul!

    Dina – God jul! Jo man ser granen, nästan för mycket av granen! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *