Första planritningen

Det har varit en spännade afton. Vår helsköna arkitekt Stefan kom på middag och med sig hade han de första preliminära ritningarna av vårt hus. När vi träffades förra gången över en middag spånade vi i hur det skulle kunna se ut och redogjorde för vår idé av hur huset ska se ut. Därför var det spännande att se om han hade förstått oss och om vi hade förstått honom. Det hade vi, inget hade gått förlorat i kommunikationen.

Vad vi trodde skulle bli ett enkelt vinkelhus kommer som det ser ut i dagsläget istället ha en T-form. Eller en snoppform om man hellre vill kalla det det. Det gjorde vi i alla fall. Vi tyckte om ritningen direkt, det är bara lite som ska justeras. I köket behöver vi t ex mer skåp och kyl och frys. Det ska flyttas lite i hall/tvättstuga också, och så ska hela långa huskroppen förlängas lite också, för att få ett större badrum på övervåningen och för att få in en dusch på toaletten på nederplanet.

  

Plan 1

Plan 2

  

Vi bestämde att vi ska ta med honom ut till tomten nästa helg så att han får se hur det ser ut på riktigt. Det är en del man behöver tänka på, t ex vad man tittar på när man tittar ut från det gigantiska fönstret i vardagsrummet. Kollar man rakt in hos grannen är det kanske inte så aktuellt att vända det så. Och så vidare.

Det här känns så himla bra och jag har ett väldigt förtroende för Stefan. Han kan sina grejer och är väldigt lyhörd. Samtidigt kommer han gärna med idéer och drar sig inte för att säga vad han själv tycker och föredrar och det gillar jag. Det här är riktigt skoj ska ni veta!

8 thoughts on “Första planritningen

  1. ooohhhh titta titta. gryyymt! får man plats me 2 bilar i garaget?? nån gång ska du väl ändå skaffa körkort? eller?

  2. Hm det där jävla körkortet! Planen är att jag ska ta det i sommar, vare sig jag har lust eller inte. Jag behöver det ju onekligen rätt mycket…

  3. Pingback: Årskrönika 2010 | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *