Förtryck är vad det är!

Jag är trött och borde gå och lägga mig men först vill jag dela med mig av tre blogginlägg som är mer än värda att lägga några minuter på. Hade jag varit piggare hade jag kanske orkat skriva en välformulerad text om mina tankar kring det här men jag låter bli av två anledningar. 1. Jag är astrött. 2. De här tre tjejerna gör det så fantastiskt bra och säger ju allt som egentligen behöver sägas i frågan.

Vi ser ofta ner på exempelvis den muslimska världen och pekar på hur de förtrycker kvinnor (snacka om att dra oerhörda mängder människor över samma kam men det är en annan fråga) men hur jäkla förtryckta är inte vi kvinnor i västvärlden då? Vi stoltserar med att vi arbetar, vi äger kanske en fastighet och vi bestämmer över våra egna liv. Och det mina vänner är ju den största lögnen av dem alla. Vi är fortfarande underordnade de normer som gäller här i vårt älskade Sverige och här är det så att vi gärna omger oss med halvnakna kvinnor på reklampelarna men vi vill inte se kvinnor dra fram ett bröst och mats sina barn. Det är ju äckligt och borde åtminstone skötas snyggt.

Ok, det blev uppenbarligen några rader om det här iaf men läs ändå de här tre inläggen och begrunda en aning. Samhället är fan inte riktigt friskt.

Sanna Bråding är klok som en bok.

Zara Larsson likaså.

Och slutligen fantastiska Lady Dahmer som inte faller alla i smaken men som åtminstone jag håller väldigt högt.

2 thoughts on “Förtryck är vad det är!

  1. När träffas vi för en matbit? Då kan vi ta ett snack beträffande ämnet. Men då tar vi det efter maten så du inte slänger ut mig hungrig…

  2. Jag har faktiskt tänkt att det är hög tid för en Tyresömiddag och det här gör det ju ännu mer angeläget! Vi bokar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *