Fram med böckerna!

Ida skrev ett inlägg om att sommaren innebär läsning för henne, och jag är nog benägen att hålla med, det är på sommaren som det slår till på riktigt. Fast det får bli skärpning på den fronten, jag kan ju faktiskt inte skylla på att jag inte har tid att läsa med tanke på hur mycket dålig TV jag ser om kvällarna. Nej, tid finns efter att Malte har gått och lagt sig, jag måste bara komma ihåg att lägga fram boken…

Jag samlar hela tiden på mig böcker så att skicka iväg en beställning på Adlibris är inte nödvändigt. Det här är vad jag ämnar läsa framöver:

Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón Jag har läste Vindens skugga för ett par år sedan (jag bloggade tom om det) och jag tyckte att det var ganska trevlig läsning. Inget omvälvande men ändå så pass bra att jag köpte Ängelns lek. Även den här ska utspela sig i Barcelona, en stad jag ännu inte har besökt. Men det är en tidsfråga!

De fattiga i Lódz av Steve Sem-Sandberg. Jag läste i någon artikel att det här var ”litteratur på riktigt” och att författaren kan vara en värdig efterföljare till PO Enquist.  Intressant tyckte jag och klickade hem det här verket om människoöden i gettot. Deppigt med andra ord men jag behöver inte lättsamt bara för att det är sommar.

Bibeln på mitt sätt av Annika Borg. En vän till mig som pluggar religionskunskap på Universitet tipsade mig om denna. Författaren är präst som guidar genom de gamla skrifterna samtidigt som hon reflekterar kring de stora frågorna. Intressant tycker jag som i botten fortfarande är religionslärare, trots att jag inte jobbar som det.

Alfahannen av Katarina Wennstam. Ok, jag erkänner, jag har redan läste denna, men jag vill ändå ha med den i min bokhög. Bara för att Wennstam är så bra. Egentligen tycker jag att hennes reportageböcker Flickan och skulden och En riktig våldäktsman (som jag också har bloggat om) är bättre än hennes romantrilogi men även dessa (Smuts, Dödergök och Alfahannen) är riktigt bra läsning!

Kafka på stranden av Haruki Murakami. Den här började jag faktiskt att läsa på när jag var i London i januari. Jag kom säkert halvvägs och tyckte att den var så bra att jag tillbringade ett antal timmar på Pret bara för att läsa istället för att tillbringa dem åt shopping. Men så kom jag hem och boken glömdes bort. Det är dags att avsluta.

Lilla stjärna av John Ajvide Lindqvist. Min favvo. Jag läste Låt den rätte komma in på min och Js första semester tillsammans, på Rhodos sommaren 2006. Fasen vad bra! Sedan dess har jag läst alla hans romaner och novellsamlingar och självklart ska jag läsa den här! Jag längtar till och med!

Jag vill ju bara se bra ut naken av Jonas Colting. Js husgud. Bara därför.

7 svar på ”Fram med böckerna!

  1. Fasiken, idag när jag skulle använda Foursquare för första gången såg jag att Katarina Wennstam bor ju här. I Talludden. Så inte så jädra konstigt det där med Alfahannen då ju. Visste du det?
    Kanske bara är jag som är efter… 😉

    Och min boklista kommer snart. Den är LÅNG.

  2. Klart jag visste! Jag vet allt! Nä men hon sa det i nån intervju för ett par år sedan, hon är relativt nyinflyttad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *