Framme på Cypern

Åh, vi är äntligen framme på Cypern! Vi har sett fram emot det här så länge ochnu är vi här. Solsemester! Det var så himla länge sedan jag var på riktig solsemester, det vari Thailand nyår 07/08. Några år sedan alltså, och det var helt annorlunda då jag reste tillsammans med J och utan en ettåring som behöver uppmärksamhet och lite omtanke.

Klockan 04.45 lämnade vi Hammarbyhöjden och två timmar senare satt vi uppe i luften; jag, Malte och Vickan. Jag hade funderat en del kring hur vi skulle sitta, till exempel att om vi skulle få fönsterplats så skulle vi be den som satt ute i gången om att få byta. Jag hade nämligen en känsla av att Malte skulle springa omkring en del. Allt löste sig bättre än förväntat då vi fick en plats med extra benutrymme och med bara två säten på raden. Vi behövde alltså inte störa några medpassagerare.

Malte, som hade varit vaken ända sedan vi lämnade vår lägenhet, var trött och somnade efter en flaska välling i min famn när vi hade kommit upp till topphöjd. Då fck vi en vagga uppmonterad framför oss så att jag kunde lägga ifrån mig honom i den. Så skönt! Det är tungt att ha en sovande bebis i famnen kan jag berätta. Han sov dock bara i en timme så lagom till att frukostvagnen kom utrullandes ville han leka.

Jag måste säga att hela flygresan gick mycket bättre än förväntat om man bortser från mitt tunga huvud och allt snor. Malte gick stundtals med på att sitta i famnen och bläddra i böcker, men mest ville han springa fram och tillbaka i gångarna. Jag fick följa efter så klart. Så fort han hittade ett ledigt säte hoppade han upp i det och charmade sedan de som satt runt omkring. Lite ledsen blev han dock varje gång när personen som hade lämnat sätet för att gå på toa kom tillbaka.

Efter dryga fyra timmars flygtid landade vi på Larnacas flygplats där vi blev upphämtade av våra föräldrar. Här började jag bli riktigt seg i kroppen och förkylningen i kombination med flygande började ta ut sin rätt. Framme i Paralimni gick jag och lade mig nästan på en gång, helt sänkt.

Här på kvällen har vi blivit bortskämda med en middag utomhus i 24-gradig värme. Alla njuter utom jag som är lite småfrussen, jäkla förkylning! Men det här viruset ska inte få förstöra min semester. Jag ska slappna av och jag ska bli brun, i den ordningen. Imorgon ger vi oss ut på lite shopping. Klantig som jag är (jag skyller på snorhjärna när jag packade) så glömde jag att ta med Maltes solhatt, så imorgon blir det en tur till turiststråken i Ayia Napa för inköp av en sådan. Vem vet, det kanske blir ett dopp också?!

5 svar på ”Framme på Cypern

  1. Gud vad härligt med SOOOLsemester! Vi var till cypern den här tiden för 4 år sedan coh då var det helt underbart väder =)
    Hur länge ska ni stanna?

  2. Ja det är verkligen asmysigt! Och skönt med lite solvitaminer i kroppen. Två veckor stannar vi, precis lagom tycker jag nog.

  3. Bra!! Då vet du hur det har känts för mig när jag har läst din blogg under sommaren…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *