Fredagsbak och fredagsmys.

Jag skrev ju tidigare om att min nya lilla plan var att baka med Malte på fredagarna. Dels för att ha någonting att göra, en fast fredagstradition, dels för att jag tycker att det är viktigt att Malte lär sig att känna sig hemma i köket. Än så länge har han inte intresserat sig för att hjälpa till vid själva matlagningen (förstår honom, jag vill inte heller stå där vid bänken när det är dags för det) men just bakning vill han gärna vara med på. En stund i alla fall. Kanske beror det på att han ser att jag tycker att det är roligt, eller kanske beror det bara på att man får slicka i sig god smet i slutet. Vilket än skälet är så tänker jag att detta får vara en port in bland slevar och kastruller.

Förra helgen bakade vi kanelbullar, den här fredagen slog vi till med muffins. Hade Malte fått bestämma alldeles själv hade det blivit choklad men jag satte stop innan han hann säga det (någon gång måste man baka utan faktiskt) och föreslog blåbär då jag visste att det fanns i frysen. Han köpte mitt förslag direkt och jag måste säga att Leilas recept var grymt, de blev väldigt väldigt goda. Men så är jag en sucker för crumble också.

Vi bjöd hit Kaj och Maria på lite eftermiddagsfika och efter att vi suttit ute i solen (och kalla blåsten – kanske var det sista utefikat för i år?) kände sig Malte lite trött och redo för lite fredagsmys. Vi satte på Barnens pod med Farzad och ett tag trodde jag att han skulle somna där han låg och lyssnade i fåtöljen. Bästa sättet att varva ner på! I alla fall i en stund för sen blev det full rulle igen så klart. Om det är något man kan lita på när det gäller våra barn så är det just det; förr eller senare blir det alltid full rulle.

 

2 thoughts on “Fredagsbak och fredagsmys.

  1. Hej !
    Vilka fina muffins, såg bättre & smaskigare ut än de på sidan du länkade ! De måste jag prov 🙂
    Ha en bra vecka .
    mvh Martina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *