Fredagskyckling. På en lördag!?

På fredagar serveras kyckling och potatis i Tyresö Strand. Det är en tradition som sträcker sig tillbaka tjugo år och det verkar inte som att det finns några planer på att ändra på det. Vi har pratat så mycket om den här fredagskycklingen att det har skapat nyfikenhet hos mina föräldrar så nu var det dags att inviga dem i hemligheten.

Magarna fulla med pannkakstårta åkte vi ut till Tyresö, och förväntningarna var höga. Det här med fredagskyckling, är det verkligen något att ha? Ja! Det är så sjukt gott, och det tyckte mina föräldrar med. Trots att det var lördag.

Vi har under hela sommaren fått gliringar av Kaj och Maria för att vi aldrig har med oss ombyte till Malte när vi kommer dit. Och varje sommardag får vi fort som attan kränga av honom kläderna innan han blöter ner sig i en vattenkanna som står, eller varför inte katternas vattenskål? I slutet av september antog jag att han skulle hålla sig torr så att ta med mig ombyte igår fanns det inte en tanke på.

Det tog inte lång tid så drog han ut på altanen och hällde vattenskålen över sig. Blöt! Som tur är finns det torktumlaren så det blev väl ingen katastrof, utan han fick gå i blöja resten av kvällen. Om vi kommer ha med ombyte nästa gång? Näääe, då är det ju oktober!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *