Fredagskyckling

När jag och J blev tillsammans för typ tre och ett halvt år sedan fick jag lära mig en ny fredagstradition. Js pappa och hans fru äter nämligen samma rätt varje fredag. Fredagskyckling. Då menar jag inte att de alltid äter kyckling på fredagar fast i olika tappning. Nej, kycklingen tillagas på samma sätt varje fredag. Det är hel kyckling i ugn (eller på grillen om det är säsong för det) och potatisklyftor i ugnen. Ibland kan det finnas med lite morotsbitar i formen också. Och så en (jätte)god sallad till det förstås.

Jag tyckte ju så klart att det här var jättekonstigt. Samma måltid varje fredag i typ femton års tid! Weird. Men nu har jag vant mig, och ser till och med fram emot måltiden när vi åker dit och äter. För det är gott. Riktigt gott, trots att jag fortfarande tycker att det är konstigt.

Idag är det fredag. Vad vi ska äta här hemma hos oss? Fredagskyckling förstås.

3 svar på ”Fredagskyckling

  1. Haha! Skrattar när jag läser ditt inlägg, för så är det här hemma också. När jag träffade min karl för fyra år sedan så hade han och hans tidigare barn en fredagstradition..nämligen kyckling, ris och currysås. Så hade de ätit varannan fredag sedan han och frun skildes, dvs i typ 3 år, sen har vi fortsatt med det i yttligare 4 år. Dom älskar maten lika mycket nu som då..men själv har jag lessnat en del =)
    Roligat att se att vi inte är ensamma =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *