Fredagssällskap och den perfekta kladdkakan.

Malte var som sagt på Telegrafberget med sin farfar igår och av bilderna att döma så är det absolut ett utflyktsmål som jag vill hinna med i vår. Utsikten från utsiktstornet verkar helt klart vara värd den lilla promenaden. Efter att de hade varit där, lunchat på en thaisylta och sen handlat i centrum verkade det inte riktigt som att Malte hade tröttnat på sin farfar så vi bjöd tillbaka honom och Maria till fredagskyckling på kvällen. Jag tycker att kycklingen blir godare om de är två som får gojsa i långpannan tillsammans med potatisen. Dessutom är det trevligt att ha lite sällskap framför MiniMello 😉

Vi brukar ju i vanliga fall fredagsbaka, jag och Malte, men den här fredagen var ju han borta hela dagen så jag slängde ihop ett vanlig hederlig kladdkaka som fick stå i ugnen medan vi åt kyckling. Kladdkaka är tacksamt att baka då det alltid blir gott och så är det så enkelt också. Man har ju alltid ingredienserna hemma och det går fort!

Igår tycker jag att jag lyckades riktigt riktigt bra. Den blev lite hård runtom men var ändå riktigt kladdig inuti. Perfekt. Smaken blev också precis så som jag vill ha den. Söt, men samtidigt med en tydlig smak av choklad. Här kommer receptet för framtida minne:

4 ägg
6 dl socker
6 msk kakao
150 gram smält choklad
3 dl mjöl
1,5 vaniljsocker
salt
200 gram smält smör

Som vanligt är det alltså att röra ihop ägg och socker (i kladdkaka vispar man aldrig) och sen blandar man i de torra ingredienserna, den smälta chokladen och smöret. Det här är ett ganska stort recept så jag hade i smeten i en 24form och lät den stå inne i 175 grader i nästan 45 minuter. Lång tid alltså men det är ju mycket smet :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *