Fuskglasstårta!

Dina verkar tycka att tårtan på bilden ser god ut. Och det var den också! Man kanske inte ska göra så men jag brukar ofta väga tid och energi som gick åt för att göra bakverket mot hur den smakade, och med tanke på att den här knappt krävde något arbete alls så var det här i så fall en smaksensation 🙂

Jag hade ingen lust att ställa mig och baka något jobbigt till mors dag, därför gjorde jag en fuskglasstårta. Fusket i detta består i att glassen inte är gjord av grädde och ägg utan uppvispad vaniljvisp. Värsta tricket.

Först gjorde jag en botten på ett rör Marylandcookies och smält smör men det är nästan onödigt. Botten behövs inte till glasstårta. Jag har sen vispat upp två små tetror Mildas vaniljvisp, blandat i ett par påsar daimkulor, hällt över hälften i en springform, tryckt ut lite choklad- och kolasås samt chokladcrisp (egentligen dekoration) och sen hällt över en påse små maränger. På det har jag hällt över resten av vaniljvispen och tryckt ut ännu lite mer av såserna. Bara för att. Och så rutsch in i frysen. Vid servering hällde jag på lite krossad daim. Plättlätt!

3 thoughts on “Fuskglasstårta!

  1. Nej, det behöver inte vara avancerat för att vara gott… Vi var 7 + Malte. Tårtan tog slut i ett nafs! Så himla gott! Tack Alexandra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *