Gjort mandelsmör. Nu då?

IMG_4561.JPG

Trots att jag inte själv är ett hälsofreak på något vis så har jag självklart inte lyckats undgå alla dessa ”trendiga” livsmedel och måltider som dykt upp de senaste åren. Det är bara att slå upp första bästa blogg så blir man överöst. Heck, till och med här kommer ju ett inlägg!

För typ fem sex år sedan åt alla kvarg med Fun light till frukost och mellanmål. För några år sedan skulle alla äta bananpannkaka eller mugcake och förra året hade alla en burk chiagröt i kylen över natten. Jodå, även jag. Vad som blir 2015 års hälsotrend när det gäller ätbart har jag ingen aning om men nu har jag iaf gjort mig en egen burk mandelsmör. Det gillar ni alla clean eatare där ute va? Jag är kanske sist på bollen för jag har inte ätit det tidigare men nu när jag har förstått att det är galet enkelt att göra själv i matberedaren så måste jag ju testa.

En påse mandlar rostades i ugnen i tio minuter. Kanske borde ha skållat dem innan för smöret blev mörkare än i köpesmör men anyway. Sen hackade och hackade och hackade jag dem i en matberedare tills alla oljor trängde fram och gjorde det till ett smör. I med salt och poff ner i en burk.

Men nu då? Vad gör jag nu? Hur äter jag det här smöret? På en macka? Varför ska jag äta mandelsmör istället för bregott? Så många frågor. Att göra mandelsmör kanske inte var så genomtänkt ändå.

2 thoughts on “Gjort mandelsmör. Nu då?

  1. Ok. Är inte alls såld på smaken (åtminstone inte på min) men jag får väl testa lite olika varianter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *