Glad midsommar!

Glad midsommar! Vi firar den i Stugan i Hälsingland i år. Vi åkte upp igår och vi var så klart inte ensamma på vägarna. Fem timmar tog det oss från Tyresö (jag blev upplockad på vägen då jag jobbade) till Stråtjära, med ett kort middagsstopp i Gävle. Fem timmar! Jag var helt slut när vi kom fram men då var det bara att sätta igång med midsommaraftonens Pavlova.

Det spöregnade när vi gick och lade oss för natten, och morgonen bjöd också på några stänk ska jag erkänna, men sen sprack det upp så att vi kunde få njuta av lite sol på själva aftonen. Dessutom bjöd morgonen på ankomst av Vickan och Henke som kom lagom till att jordgubbarna hade inhandlats på Tempo.

Det var tur att vädret hann vända för jag hade nämligen förberett en skattjakt som jag inte hade fått ut någon på om inte solen hade skinit. Medan jag diskade undan efter pavlovafika så fick resten av sällskapet ge sig ut i två lag och leta digitala bokstäver. När dessa hittats, och kastats om till ordet städskåpet, hittades den riktiga skatten – spelet Kasta gris Jumbo edition 🙂 Stora uppblåsbara grisar som kastades ute på gräsmattan.

Stolt över mitt kast. Två grisar på rygg ger hela 20 poäng.

Imorgon är det midsommardagen. Då blir det ingen skattjakt men räknar kallt med att vi kommer spela kort hela dagen lång. Så blir det iaf om Malte får välja. Spela kort varvat med fotboll på TV.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *