Gomorron!

  

Det finns blåa fläckar på himlen, har ni sett det? Stora blåa fläckar. Det var länge sen!

Idag ska Malte och jag ut på utflykt, det gillar vi. Vi ska inte åka så långt som till Bro den här gången utan idag nöjer vi oss med att åka till Beckomberga. Inget pendeltåg, jippi! Gillar inte pendeln…

Sist, när jag skulle åka pendel från Bro så skulle jag åka till Js jobb vid Solna station för att vi sen skulle åka raka vägen till Tyresö därifrån. Jag hade en tid att passa men det var lugnt, jag hade till och med en kvart till godo enligt mina beräkningar. När vi kom till Sundbyberg blev det stopp i trafiken och vi satt stilla där en bra stund. Tiden tickade på och jag insåg att jag skulle bli lite sen, men det var ingen fara ännu.

Till slut fick vi informationen om att tåget togs ur trafik så vi fick kliva av och ställa oss på perrongen i Sundbyberg och vänta på ett annat tåg som skulle ta oss till Karlberg. Där skulle jag gå av och ta ett annat norrgående tåg som skulle ta mig till Solna. Kanonsmidigt.

Tåget kom och vi kom äntligen till Karlberg. Där fick jag ta vagnen, åka upp och ner i nerkissade hissar, för att äntligen komma till den andra perrongen. Jag behövde bara vänta i ett par minuter så dök ett nytt tåg upp. Norrgående, bra, tänkte jag och klev på. Nu var jag sen men det skulle ju bara ta några minuter att komma till Solna. 

Tji fick jag. Mycket riktigt var tåget norrgående men det åkte ju tillbaka mot Bro! Jag fick kliva av i Sundbyberg där jag redan hade tillbringat alldeles för mycket tid, återigen ta de nerkissade hissarna upp och ner till den andra perrongen för att vänta in ett nytt tåg som skulle ta mig till Karlberg. Ni ska veta att det inte är roligt att åka pendel med en vagn i rusningstrafik… Den här gången var jag uppmärksam när vi kom till Karlberg. Jag skulle ta ett norrgående tåg, men jag skulle titta en extra gång så att det verkligen gick mot Märsta. Jag fick vänta i en tio minuter men slutligen kunde jag ta det rätta tåget som tog mig till Solna station.

Jag säger ju det. Pendeln är inte min grej…

Men som sagt, idag åker vi inte pendeln utan vi nöjer oss med tunnelbana och buss för att ta oss till Beckomberga. Vi ska hälsa på söta Jenny och hennes söta Melvin! Roligt kommer det bli, oj vad det kommer pratas! Det blir en bra dag idag!

2 svar på ”Gomorron!

  1. Hahahaha det låter som ngt jag skulle kunna råka ut för. Men nu vet du att.. gå till solna från sumpan tar inte mer än tjugo minuter.. puss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *