Göra förskolan nöjd

Så här pigg och alert var Malte imorse innan vi gick till förskolan. Inget snor i sikte och ögonen var friska och klara. Det var skönt att få lämna honom på förskolan, jag visste att han skulle ha det roligare där än vad han hade hemma med mig igår när vi hade vårt ”feberfria dygn”.

Jag hann vara på jobbet i två och en halv timme, sen ringde en av förskolelärarna och sa att han var jätteförkyld, snoret rann och ögonen var variga. ”Märkte du inte det igår att han var förkyld?” undrade hon och jag kunde inte låta bli att tycka att hon lät lite lite anklagande i tonen. Han hade som sagt varit pigg och kry så jag svarade nej på det. Malte hade ju dessutom inte varit hemma pga förkylning utan för att han hade feber på söndagen, men det orkade jag inte ta med henne då i telefonen.

Framme på förskolan så kunde jag se att han mycket riktigt var ordentligt snorig (illgult) och det ena ögat var ganska guckigt. Hem med honom och så fick vi torka bort allt med bomullstuss och ljummet vatten. Och så var det med det. Under hela eftermiddagen och kvällen behövde jag varken torka ögon eller näsa, han var ren och torr! Kan man verkligen vara förkyld i bara två timmar? Helmärkligt.

Imorgon håller jag Malte hemma, inte för att jag tror att det behövs utan för att göra förskolan nöjd. Jag vill inte att de ska tro att jag jag slänger in min son på förskolan när han är ”sjuk” bara för att jag behöver gå till jobbet! Tänk att man ska behöva tänka på sådant också!

Och en grej till: eftersom han är hemma med mig så blir han inte av med lika mycket energi som på förskolan. Resultat av det: nattningarna tar 90 minuter!! Oh joy!

9 thoughts on “Göra förskolan nöjd

 1. Där är nog fördelen med en dagmamma. Vi ringer alltid och förklarar läget, hon säger vad hon tycker. Oftast är det inga problem, men jag skulle nog precis som du hålla hemma bara för att göra dem nöjda. Antar att det inte är lika lätt på en förskola att ha en sån dialog…
  Och den där tonen är jag lite rädd för.. Som att man misskött sig som förälder typ.

 2. Allergi? Fast då är väl snoret (finns det inget snyggare ord) inte gult, eller?

 3. Mja, jag undrar om det var allergi ändå. Det var ju inte så att det bara var rinnigt utan gucket var gult, precis så som barn får i ögat när de blir förkylda och smetar runt viruset (eller snoret, nej det finns inget finare ord) i ansiktet så att de får en ögoninflammation. Konstigt är det tycker jag!

 4. Jag tror inte det är förkylning utan allergi!! Vi hade en pojke som blev så på melvins avdelning och lika där så va pedagogerna nog lite anklagande.. klagade även till oss andra föräldrar tyvärr.. Men han är inte sjuk utan jag tror han är känslig mot allt pollen.. eftersom det är utomhus o inte inhomhus det rinner..
  Men va vet jag .. jag är ju bara en mamma;)! Melvin har likadant förresten

 5. Läste era kommentarer nu.. Melvin snor och andra lillkillens snor va grönt.. guggigt och jag fick plocka ut stora kockor när jag hämtade

 6. Hmm, det kanske är en reaktion på pollen iaf då. Vi ska bege oss ut och leka idag så då får jag se om han reagerar så igen.

 7. man kan ju kanske försiktigt undra om inte förskolan kan prova at göra som du gjorde, torka bort och snyta, och sen kolla om det kommer tillbaka. Men så går det säkert inte till…

  Hantverkare= ha tålamod. De lever i sin egen värld där det aldrig är nån stress, och där deras förra projekt alltid dragit över tiden och jadajadajada. Är det bra hantverkare så är de värda att vänta på….

 8. Jag känner igen mig i det du skriver. Har vid några tillfällen haft Amy hemma för att liksom ”lyda” förskolan. Fast på sistone har jag börjat ifrågasätta aningens mera. Aningens aningens.

  Jag skådar mycket förmänliga tapeter i tantalexandrahemmet. Både den i köket och den bakom Maltes säng är favoriter för mig.

  Hoppas nu att Malte kryar på sig hundraprocentigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *