Grattis älskade Malte!

Idag fyller vår lilla Malte ett år. Ett helt år! Tänk att det har gått ett helt år sedan den där natten då han lämnade min mage och lade sig ovanpå istället. Ett år låter så lång tid men det känns mer som några veckor. Det har gått så fort. Och allt är fortfarande så ovant, men ändå så självklart och som att han alltid har funnit här. Allt är så nytt men ändå på rutin. Och allt är fortfarande helt underbart. Det finns jobbiga dagar men de är försvinnande få. Istället har jag roligare än någonsin med mina dagar tillsammans med en helt fantastisk pojke som charmar rumpan av alla han träffar.

Han har blivit så stor under det här året. Jag kommer knappt ihåg att han har varit så liten som ynka 48 centimeter. Han var inte kaxig med sina 2800 gram men det var väl egentligen inte jag heller för att vara ärlig.

Under det här året har han blivit en sån härlig kille med humor, bus i ögonen, och spring i benen. Att mysa i famnen går fortfarande an men i mindre doser. Att äta är gott men att dricka vatten godare. Fruktstunden är favoriten. Fil i flaska är bästa mellanmålet och leksaker som låter är lika kul varje gång. Att sova ensam är inte alls lika mysigt som att gosa mellan mamma och pappa, och att få springa i bara blöja är frihet.

På många sätt är han ett enda stort mysterium. För vad säger han egentligen till oss när han pratar hela dagarna? Och vad har han för ögonfärg? Det vet vi fortfarande inte helt säkert.

Min lilla Malte är en stor Malte men ändå en liten Malte, och så kommer jag väl känna även då han är fyrtio. Men han är faktiskt fortfarande en liten Malte. Och stor. Och så vidare.

Grattis vår Malte! Vi har haft ett grymt år!

Bara några timmar gammal

En månad

Två månader

Tre månader

Fyra månader

Fem månader

Sex månader

Sju månader

Åtta månader

Nio månader

Tio månader

Elva månader

Ett år idag. Det firas med att han äter en kanelbulle för allra första gången! Den slank ner ganska fort.

6 svar på ”Grattis älskade Malte!

  1. Vad är det för en dag?
    Är det en vanlig dag?
    Nej, det är ingen vanlig dag för det är Maltes födelsedag, hurra, hurra, hurra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *