Grattis på födelsedagen!

Silje fyller år idag. Hon är på vippen till gammal med sina hela sju år. Jag skaffade henne några veckor efter att jag hade flyttat hemifrån och tyckte att det var så tråkigt att komma hem till en tom lägenhet. Jag hittade en annons i Nacka Värmdö Posten och paxade en liten kattunge i Eknäs. När hon var tio veckor gammal fick jag hämta henne i utbyte mot en tia per tass plus en tia för svansen.

Hon fick vara en innekatt då eftersom jag bodde fem trappor upp, men till hennes glädje flyttade vi snart till Skärmarbrink där hon kunde springa ute. Jag tror att hon trivs ännu bättre här i Hammarbyhöjden där hon har Hammarbybacken bara precis utanför balkongen.

Just att Silje blev utekatt ställde till problem på så sätt att vi fick begränsa oss en del i vårt läegenhetsletande när vi skulle ta oss ifrån Skärmarbrink. Hon kunde ju inte gärna omvändas till innekatt igen. Så hittade vi den här lägenheten som vi blev så förtjusta i men som ligger en trappa upp. Vi löste dock det hela med att bygga en speciell helt vertikal kattrappa där hon får  klättra från ett steg till ett annat. Jättesmidigt. Men när folk går förbi tror de att det är en anordning för att kunna ställa blomkrukor på… Fel, det är en kattrappa.

Har jag sagt att Silje egentligen är en hankatt? Inte det? Oh well, det är en annan historia. Idag blir hon i alla fall sju år gammal. Grattis min lilla pälskling!

2 thoughts on “Grattis på födelsedagen!

  1. jisses.. tiden går fort när man är katt.. haha! gratta silje pilje från mig =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *