Halkbana och teoriprov

Eller riskutbildning och kunskapsprov som det egentligen heter, dessa stod på schemat idag. Jag hade egentligen vara hört positiva saker om halkbanan tidigare, att den var ganska kul och småspännande, och det stämde på pricken. Det första vi fick göra på Trafikcenter i Vannsäter var att få gå in i en upplevelsehall. Där möttes vi av detta en Volvo. Och en 700 kg tung älg.

20110727-092959.jpg

Vi fick spänna fast oss och hålla andan när bilen vändes i nittio grader. Jag hade tur som satt på vänster sida, den nedåt, och kunde vila (hårt) mot bildörren. Det var värre för tjejen bredvid som i stort sett hängde i bältet. I det här läget var det ganska kul men när bilen vändes helt uppochner kändes det desto jobbigare med blodet som bara rusade mot huvudet. Någon minut klarade jag men det var tufft. Tänk då att i ögonblicken innan ska ha varit med om en rejäl smäll i en bilolycka, då är man inte kaxig bär man hänger där. Om man ens har livet i behåll.

Efter detta var det dags att gå till bilarna för att köra halkbana och jag kan väl säga att halka inte riktigt är min grej. På vintern köper jag busskort!

Efter avslutad riskutbildning och en lunchpaus i Söderhamn blev det halvtimmen till Bollnäs för att skriva teorin. Jag klarade det ju, men jag blev faktiskt lite besviken på mig själv. Jag siktade på toppsiffror men slutade på 60 poäng, fem från full pott. Oh well, jag får inga stjärnor i himlen för att ha fullt på ett teoriprov så jag kan nog gå vidare ändå!

Imorgon kör jag sista körlektionen, sen är den här intensivkursen över för min del. Den har varit intensiv. Jag är slutkörd. Jag vill ha semester.

6 thoughts on “Halkbana och teoriprov

 1. Grymt Alex! Tänk vad du kan!

  På väg till min halkkörning (vi var 2 studenter i bilen med lärare) så hamnade vi i diket eftersom tjejen som körde (uruselt ska tilläggas) fick för sig att det sprang en älg över vägen. Bara det trycket mot bältet var rätt tungt…. tänk att hänga där på riktigt. Usch!

 2. Ett stort grattis till teori provet och till halkbanan!! Jag håller mina tummar att det går bra på uppkörningen också.

 3. Grattis!!
  Upplever du teorin och/eller halkbanan som svår?
  Jag är så himla sugen på körkort!!

 4. Tack alla!

  Elin, halkbanan är inte svår och är inte meningen att vara det heller utan man ska mer få en aha-upplevelse och få förståelse för risker i trafiken, som t ex vid halka. Det är inget test.

  Teorin är inte heller svår egentligen men jag kan tänka mig att den är krångligare om man bara pluggar med boken. Med frågorna på datorn på trafikskolan så blir det garanterat lättare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *