Halvvägs genom betongen

Så äntligen kom dagen då det var dags att gjuta plattan. Jag, Malte och mamma satte oss i bilen och åkte ut för att se betongen spruta. J och byggarna var redan på plats.

Vi kom lagom för att hinna se betongpumpen anlända och kort därefter följde även betongbilen. 22 kubik betong skulle hällas ut och bilda plattan. Det var spännande och roligt att se med vilken effektivitet de jobbade. De här byggarna är samspelta och känns som att de vet var de har varandra.

Efter att den första betongbilen hade tömt sitt innehåll i hemmabiohuset och i en del av garaget så var det dags för Malte att sova och för mig och mamma att åka till Sickla för shopping så vi lämnade tomten. Det där verkade ju flyta på bra! Medan vi var inne på Clas Ohlson för att fylla på det nödvändigaste (kapellimpregnering) ringde dock J och han hade inte goda nyheter.

När betongbil två och tre kom för att fylla på kom de inte upp för backen på tomten vilket innebar att den långa armen inte nådde upp till huset. Skanska, som levererade betongen, var inte speciellt samarbetsvilliga och ville inte vara med på några av de alternativa lösningar som våra byggare kom med. Trist! Betonggjutningen avstannade alltså så nu får vi vänta till imorgon då en ny betongpump med längre arm kommer. Då kommer det att gjutas från vägen istället för uppe på tomten.

Aldrig en lugn stund, alltid lite drama!

Ett svar på ”Halvvägs genom betongen

  1. Pingback: Årskrönika 2011 – Huset | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *