Han brås på mig han

Vi har två rutiner här på kvällen som måste följas innan Malte ska sova.

  1. Vi plockar in alla hans leksaker i hans rum och parkerar bilarna och motorcykeln.
  2. Malte kramar och pussar den av oss som inte nattar.

Vi har upptäckt att dessa rutiner är djupt rotade hos Malte för det händer att vi glömmer någon av punkterna och det går ju inte för sig. Flera gånger har han gått och lagt sig och man har trott att nu är det minsann nära att han somnar. En minut max. Då sätter han sig upp i sängen och säger bedrövat att han ju måste pussa pappa. Ikväll nattade J och efter en stund hörde jag inifrån hans rum att han måste parkera bilen och plocka in sakerna. Och han hade ju rätt. Bobbycaren stod på mattan mitt i hans rum, inte på rad mellan motorcykeln och lastbilen, och hans leksaker låg fortfarande utspridda på golvet i vardagsrummet.

Då är det bara att plocka undan, parkera bilen och fort ge honom den där pussen, för han kommer absolut inte gå med på att lägga sig så länge det inte är gjort. Ordning och reda minsann. Han brås på mig han!

3 svar på ”Han brås på mig han

  1. Här har vi saker överallt för jämnan. Jag har gett upp och köpt två stora lådor som jag hivar ner leksakerna som ligger spridda här och där. Så han får gärna komma hit och plocka.

    HUR kan du ha missat Claras? Har INGEN tagit dit dig, fy! Ligger typ mittemellan Strand Livs och en frisör. Snett emot bibblan typ. En riktigt bra sista minuten panik butik dessutom för presenter eftersom det dessutom är en presentbutik. Finns både fika och sallader och mackor. Och ett bra ställe att fördriva lite tid efter dagis om man hämtar tidigt. Vi går ju förbi där varje gång vi går från dagis, så det är lätt att slinka in för en latte innan man ska ta tag i middag och hela den biten.

  2. Åh, plocka undan. Det måste jag lära Tyra, det är bara jag som plockar i vår familj!

    Claras ligger mellan frisören och Strand Livs. HUR kan du ha missat det, det enda fiket som har öppet jämt! Det är dessutom en liten presentbutik som har OK sistaminuten grejer, även leksaker.

    Finns en hög med böcker och leksaker också, och god latte, hembakta kladdkakor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *