Här var det jullov!

IMG_4426.JPG

Fast vi har jobbat den som en vanlig fredag. Utan fredagsbaket. Det skippade vi då veckan som kommer ändå bjuder på en massa gott, ett bak idag hade känts onödigt och överflödigt. Istället tog vi en promenad till Strandtorget och fikade på Claras. Anton sov och jag och Malte spelade Tre i rad. Jag vann med 4-0, det har aldrig hänt förut!

Kvällen skulle ha bjudit på en tjejdejt men sjukdom satte stop för det. Istället har jag legat framför TVn medan J har rensat avloppen och tagit hand om tvätten. Jag satte ner foten och sa att han inte fick röra hemmabion förrän det var fixat (ni kan inte fatta hur länge han har skjutit på det) och då blev det äntligen lite fart! Det finns många många nackdelar med att inte dela på föräldraledigheten och en av dem är att den som går till jobbet om dagarna blir förslappad och inte gör ett jota när det gäller hushållssysslor. Åtminstone är min man sån. I vårt fall har det under föräldraledigheten blivit så att jag gör allt (städar, plockar, handlar, lagar mat osv) men då har jag av principens skull vägrat att ta hand om tvätten. Den är hans. Och han sköter inte den helt optimalt om vi säger så… Och jag, som är en vän av ordnung bitte, tappar tålamodet totalt när tumlad tvätt ligger i högar på tvättstugebänken. Det är inte att ”ta hand om” tvätten. Det är ju inte där den ska ligga utan i vikta och prydliga högar i garderoberna!! Gah! Åh ljuva julefrid :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *