Härlig lördag!

Vi har haft en kanonlördag med lagom mycket att göra, men inte en enda bild har jag to show for it!

Morgonen började med en timmes sovmorgon då vi inte behövde kliva upp med Malte förrän vid sju. Härligt! Malte fick ta sig ett morgonbad efter frukost och när klockan närmade sig tio plockade vi ihop oss själva och gick ner till Sickla för lite dagisshopping. Det har ju varit så fina dagar den senaste tiden så jag gissade att snön på vår grusväg bakom Hammarbybacken hade smält undan men jag hade fel. Jättefel! När vi hade kommit halvvägs ner i backen som leder till Fredells så blev det alldeles glashalt att varken jag eller J vågade oss ner med Malte i vagnen. Ett tag visste vi inte hur vi skulle göra, vi var liksom fast, men löste det till slut med att backa en tio meter och sen ta oss ut i skogen bredvid vägen där snön inte legat så packad under vintern och därför hade smält undan. Skogsterräng är inte helt optimalt för vår vagn men det fick gå. Och det gick!

På tisdag börjar Malte på förskolan så det var dags att fylla på garderoben med mer mjukisar och sköna tröjor. Vi kör på stl 92 nu, känns dumt att köpa 86 då han växer ur det vilken dag som helst nu. Vi var ute efter ett par fodrade gummistövlar också men det var omöjligt att hitta, vi är nog för sena tror jag, så det fick bli ett par vanliga gummistövlar med varma strumpor i. Ett galonställ blev det också, i stl 92, men det får åka tillbaka då det var alldeles för stort och långt på alla sätt och vis. En röd skaljacka med tunn fodring  fick också följa med hem, man kan aldrig ha för många jackor!

En av pedagoderna på förskolan sa när vi var där att det är en väldigt blöt gård som tar lång tid på sig att torka upp, därför funderar jag på om man kanske ska köpa ett par galonvantar ändå. Ofodrade. Men var hittar man sådana? Och är det nödvändigt? Så fort det blir fler plusgrader om dagarna (och det är väl ganska snart?) så behövs väl inte de?

Efter att vi både shoppat och ätit lunch kände vi oss nöjda och promenerade hemåt. Vägen bakom Hammarbybacken vågade vi oss inte på, trots att det bara tar tjugo minuter hem den vägen, utan vi tog den långa vägen genom Hammarby Sjöstad och när vi ändå var där bjöd vi upp oss själva till Maltes farmor Jeanette och Kåre. Där fick Malte leka med Kåres barnbarn Saga som är två dagar äldre än Malte. Kul!

Kvällen har tillbringats lutad över Maltes byrå. Allt under stl 86 är bortsorterat och ska ner i källarförrådet. Nu börjar vi på nytt, nu är det vår!

8 svar på ”Härlig lördag!

 1. Jag tror nog att ett par galonvantar kan vara ett bra köp. De kan ha dem över tunna fingervantar halvkalla dagar eller utan när det regnar sedan. Ioanna har faktiskt kvar sina första och hon kan fortfarande ha dem. Sen kan det ju vara blött och lerigt ett bra tag in på våren. Tror de är från H&M.
  Här kör vi också på gummistövlar med raggsockor fram till invigningen av nya vårpjucken. Det är superblött på deras gård, då den nästan inte snöröjts på hela vintern.

 2. Tror inte du behöver vantarna dom brukar oftast åka av iallafall när barnen inte kan greppa det dom vill leka med 🙂 vet att det finns en regnoverall som är praktiskt men vet inte om det är Lindex som har den eller Ellos…Igor sport på Götgatan har ju massa bra också !
  Fortsatt trevlig helg.
  Martina

 3. Men ni är ju inte till någon hjälp om ni inte är överens! 🙂 Nu står det ju 1-1!

 4. Nån typ av vattentäta vantar behövs..tycker iaf jag. Varje dag får vi hämta alfreds vantar i torkskåpet på dagis trots att de är vattentäta. Galonvantar är bra sen när det regnar innan den riktiga sommarvärmen kommit, å till hösten innan vinterkylan. Blöta små händer blir snabbt kalla små händer, och i ärlighetens namn, dagisfröknarna kollar inte händerna på de små hela tiden.

 5. Vi har flera par galonvantar och tycker de är grymma! Mycket bättre greppvänlighet än i tjocka, jobbiga vanliga vantar!
  Vi har allvädersstövlarna nu från i vinter, men sen blir det vanliga stövlar bara. Funkar det också! 🙂

 6. Jag var ute på en kortare jakt efter galonvantar igår men det är slut överallt! Typiskt mig att vara ute i sista sekund. Nu lägger jag allt mitt hopp till PoP, de måste väl ändå ha!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *