Heldag på språng

Vi vaknade med en sprudlande Malte. Nya morgontiden: 07.15. Men det gör inget, varför sova bort sin dag liksom. Dessutom går ju jag numera och lägger mig med Malte klockan nio så jag känner mig ganska utvilad om morgonen.

Efter en morgon med lite lek och spring med gåvagnen lämnade vi lägenheten för en promenad mot Nacka. J följde inte med då han var iväg och valde en klocka som han ska få i trettioårspresent av sin snälla mamma. Första stoppet för mig och lillprinsen: Barnens hus. Jag var på jakt efter solskyddet Johanna informerat om att Teutonia har och jag hittade det så det var bara att köpa. Solen såg vi knappt skymten av så att montera på den på vagnen är det ingen brådska med.

Efter detta gick vi till Forum för att shoppa lite och äta lunch med Marie. I väntan på att hennes lunch skulle börja tog jag med Malte upp till Coops lunchrum så att han kunde få krypa av sig springet i benen efter att ha suttit i vagnen så länge. Allt såg som vanligt ut och personalen var i stort sett den samma. Vissa saker är som de alltid har varit och jag gillar faktiskt det. Jag jobbade ju trots allt där i dryga åtta år så det finns en trygghet för mig i det att allt är som det var.

Lunchen med Marie var självklart trevlig och rolig. Hon får mig alltid att skratta högt! Malte satt snällt med och petade i sig ris fast det mesta hamnade dock på golvet. Tur att det inte var mitt golv!

Efter en timmes tjattrande över en tallrik thaimat var det dags för Marie att återgå till kondisdisken och för mig att möta upp J för en tur ut till Tyresö och middag hos Kaj och Maria. Väl där tog vi Malte med på en promenad till tomten och medan han sov i vagnen passade vi på att spraya och markera de träd som ska bort. Alla utom fyra ska väck! Det syns kanske dåligt på bilden men jag har sprayat röda kryss på träden som mest består att tall.

När vi kom tillbaka till Kaj och Maria väntade en överraskning på vardagsrumsgolvet. En lastbil! Samma lastbil som pappa J lekt med som liten och som sen överlämnats till lillebror Oscar att rulla runt på. Nu är det alltså Maltes tur! Jättefin är den, en klassisk Brio och grym kvalitet som håller. Han är fortfarande för liten för den, benen är ju för korta, men han tyckte ändå att den var ganska kul att luta sig mot. Den här kommer han ha roligt med i flera år!

2 svar på ”Heldag på språng

  1. Haha! Jag läste det som att Marie snällt satt och petade i sig riskorn som inte hade gått bra!!!

    Assnygg bil! Fast någon kommer att få måla dörrposter innan ni flyttar. 🙂

  2. Jo men det stämmer, Marie har alltid haft det lite kämpigt med riskornen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *