Hemma från Norrland

Nu är vi äntligen hemma! Eller äntligen och äntligen, det har ju varit en jättetrevlig resa, men det är ju alltid skönt att komma hem. Medan vi var borta blev det dessutom sommar! Vi har varit borta i sex dagar och det är väl ungefär den semester vi får den här sommaren då vi inte kommer att resa någonstans.

Vi började med att åka upp till sommartugan där mina föräldrar bor under sommarhalvåret. Stugan ligger i Hälsinglands djupa skogar med tillhörande sjö och allt det där man vill ha när man åker till landet. Utom en bra internetuppkoppling så klart. J var tvungen att jobba lite så då fick han helt enkelt gå upp till soptunnorna där det finns bäst uppkoppling. Där fick han stå ett tag och jag var bara tvungen att smygta en bild, trots att han är allergisk mot kameror.

Midsommarafton i år finns inte så mycket att säga om då vi egentligen bara satt på vägarna från stugan upp till Sollefteå. Lillasyster skulle som bekant gifta sig dagen efter. Det stora orosmolnet var så klart vädret. Skulle det regna? Som tur var klarade vi oss, och solen bara gassade under vigseln. Ett par stänk kände jag av på eftermiddagen medan vi åt, men då satt vi ju ändå under tak så det gjorde ingenting alls.

Den fina tårtan hade mamma gjort med dekorationer medtagna från Cypern. Bröllop är en hel industri där nere så att hitta dekorationer och sånt som man vill ha till ett bröllop är inte speciellt svårt. Svårigheten ligger snarare i att undvika att det blir alltför kitschigt. Mamma klarade det galant. I övrigt var bröllopet riktigt trevligt och det var kul att ha hela familjen samlad. Det händer ju väldigt sällan då vi är så utspridda, från Sollefteå och Stockholm till Norge, Hälsingland och Cypern olika delar av året.

På söndagen blev det återresa ner till stugan. Att åka så här mycket bil gick faktiskt mycket bättre än jag hade trott att det skulle göra, men det var jobbigt att se mina fötter förvandlas från just fötter till spända och stickande ballonger. Nåja, tillbaka i stugan blev det mest häng då solen sken så mycket att mina axlar och näsa blivit röda. Det är bara välkommet. Vi lägenhetsbor uppskattade också att det blev en hel del grillat till middag. Mumsigt är det.

Nu är det alltså sommar! Trevligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *