Hemma igen

Efter en lång dag igår så är jag till slut hemma i frostiga Stockholm. Gårdagen var väl egentligen precis lika lång som alla andra dagar men den känns alltid extra lång när man har tillbringat den på ett flygplan. Jag avskyr att flyga. Det är så tråkigt!! Speciellt om man, som jag gjorde, flyger själv. Då blir man nämligen ett enkelt offer för andra pratglada männsikor som gärna vill snacka loss under flighten.

Jag var ett sådant offer igår. En finsk pensionärskvinna hamnade bredvid mig och ville att vi skulle lära känna varandra. Hon började med att fråga mig om jag hade varit på Cypern förut och jag förklarade lite ödmjukt att, jo, det hade jag ju varit ett antal gånger eftersom min pappa kommer därifrån och att jag under en period i mitt liv till och med hade bott där. Detta fastnade dock inte riktigt hos henne för under ca en timme skulle hon berätta för mig allt som var bra och dåligt med Cypern som semestermål. Hon hade ju tillbringat hela två månader på en Sun Wing resort så hon borde ju veta… Hon sa att nästa år blir det nog Spanien i alla fall för det vaaar ju så fuktigt på nätterna, duntäckena var ju genomblöta när hon skulle sova. Men samtidigt så vaaaar ju människorna så trevliga och de bleeev ju så glada när man sa kalimera till dem. Maten var däremot ett lotteri, ibland bra och ibland dåligt. Och så vaaar ju naturen så tråkig när de kom ner efter nyår, men nu vaaar det ju så grönt och fint.

Åååh, jag ville bara klistra igen hennes lilla mun. Men det gick inte. Jag ville bara vila, sova bort tiden tills jag nådde Arlanda och en väntande J.

Hon började prata om småbarn också, om hennes barnbarn. Då påpekade jag att den här magen som jag bär på inte enbart är fläsk utan att det faktiskt ligger en liten bebis där inne och sparkar. Åh, då blev hon glad och började prata om när hon själv väntade sitt första barn och så gled hon in på historien om hur hon träffade sin man i Finland och att hon fortfarande är lika förälskad i honom idag som då. Trevligt tyckte jag och log. Då sträckte hon sig över mig och lade sin hand på min arm. Ja, du kommer också hitta någon ska du se. Rätt som det är så bara dyker han upp!

Nämen hallå! Trodde hon att jag hade haft någon one night fling och blivit på smällen eller?!! Jag har redan hittat honom, svarade jag. Nämen oj vilken tur tyckte hon!!

Okej, lite underhållande var hon ju nu när jag tänker efter, men jag hade hellre fått vila mina stackars öron.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *