Höst.

Jodå, vardagen lunkar på även om det inte dokumenteras på bloggen. Terminen är i full gång och det känns bra. Det kändes lite trögt till en början, med alldeles för många dagar med team building i klasserna osv. Det var så tydligt bland eleverna att de bara ville dra igång med rutinerna och schemat med en gång. Det är få elever i högstadiet som vill lägga tre dagar på ”lek” så när de vanliga lektionerna till slut drog igång var det som att både lärare och elever pustade ut. Äntligen.

Även våra egna barns termin har ju dragit igång och i år har vi lämnat förskolan bakom oss och båda barnen går nu i skolan i samma byggnad. Varje kväll får jag rapport om när under dagen som Malte och Anton har sett varandra. Ibland är det i matsalen. Ibland ute på gården. Väldigt sött är det iaf, att de håller utkik efter varandra 🙂

Med hösttermin ingår ju också ett visst mått av virus som härjar runt. Jag känner både början på ledvärk och halsont så vi får se hur länge jag kan mota bort det med diverse huskurer. Den här helgen och jag iaf sett till att få vila ordentligt och mest legat och läst. Visserligen inte böcker jag själv valt utan böcker som mina elever kommer läsa under terminen, men läsning är hursomhelst avkopplande vilket är precis vad jag behöver just nu. Vila och muffins. Jag kan checka av båda från listan den här helgen.

2 svar på ”Höst.

  1. Hej ursäkta att jag stör men jag och min fru ska eventuellt bygga med byggtonvillan. Jag ser att ni anlitade dem och det hade vart fint att höra hur nöjda ni var med hela processen. Lite kortfattat hur de höll tider, byggkvalite, kostnader osv. Och nu när ni bott i det ett tag, håller huset eller har det vart mycket anmärkningar efteråt. Tacksam för svar!
    Mvh Jesper Knöös

  2. Hej Jesper! Tack för frågan! Det var ju många år sedan vi byggde med Byggtonvillan så minnena är inte helt färska 🙂

    Jag minns att vi i stort sett bara hade med Byggtonvillan att göra när vi planerade huset och precis i byggstarten. De vi verkligen sedan jobbade med var ju deras underleverantörer som byggde huset. I vårt fall var det två värmlänningar (Kalborg Bygg) som byggde stommen och på det stora hela är vi ganska nöjda med dem. De hade i sin tur underleverantörer som skötte ytskikten och det är här vårt missnöje kliver in. De hade helt enkelt inte förmågan eller kunskapen att göra det där sista finliret snyggt. De använde silikon lite överallt för att dölja skavanker, måleriet i taken är randigt i i stort sett alla rum. Och så vidare. Jag kan rada upp hur mycket som helst.

    Byggtonvillans roll i det hela är väl att de får alla pengar, men de frånsäger sig allt ansvar när det gäller underleverantörer. Vi hade hört efter med flera referenser innan vi byggde och jag förstod att Byggtonvillan använder sig av många olika underfirmor, som är av väldigt skiftande kvalitet, att det helt enkelt är en chansning när man anlitar dem. Man kan ha tur och få byggfirmor som är duktiga. Men man kan också ha otur.

    Stort lycka till med ert husbygge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *