Hotellet och hotellet

Det är så himla mysigt att vara mamma. Tänk att ha världens charmtroll hos sig hela tiden som ler åt en så att man smälter. Som kryper upp i famnen på en på kvällen för att somna. Som tycker att mamma och pappa är bäst i världen och att vara med dem är det bästa som finns. Att det är jobbigt att vara förälder hade jag hört tidigare, men att det överskuggas av den totala kärleken hade jag inte riktigt förstått.

Ovanstående till trots så är det också himla skönt att få ta en paus, om så bara för ett dygn. En paus från Malte, och tid för bara varandra, jag och J, så som det var förut. Därför var vår vistelse i City (vi åkte aldrig längre än så) en succé!

Farmor Jeanette kom över på eftermiddagen och stannade med prinsen medan jag och J åkte in till stan och checkade in på hotellet. Vi lämnade bara av väskan, sen promenerade vi ner på stan och kollade i lite butiker. Flanerade. Strosade. Kallade vad ni vill, mysigt var det. I Gallerian satte vi oss på ett café och fikade kaffe och rabarberpaj och tittade på människor. Hur ofta händer det att man gör med Malte? Sitter jag på ett café så är det ju full rulle att tanken på andra människors existens inte hinner slå en.

Middagen åt vi på Hotellet på Linnégatan. Vi hade hört mycket gott om maten där och vi gick inte därifrån besvikna. Jag tror att det var allra första gången som jag hörde J tycka att hans entrecôte var perfekt. Många biffar har skickats tillbaka genom åren men den här var alltså perfekt. Jag var också jättenöjd med min mat. Jag beställde hälleflundra med mandelpotatispuré och babyspenatsallad med roquefort och valnötter och senapsdressing. Till det valde jag hollandaisesås. Ja, man väljer alltså och komponerar sin egen tallrik. Först väljer man bland olika typer av kött och fisk, sen bland olika potatistyper och ristillbehör. Slutligen väljer man grönsaker och vilken sås man vill ha. Genialiskt! Och gott! Den där mandelpotatispurén var en dröm!

Efter middagen hade vi pre-Malte kanske satt oss i en bar och druckit drinkar. Post-Malte tilltalar inte det oss utan vi vill bara ta det lugnt när tillfälle ges. Därför gick vi förbi en 7Eleven (jo det är sant) och köpte med oss lite godis, sen gick vi tillbaka till hotellet och lade oss framför TV:n och myste och gottade. Den perfekta kvällen! Faktiskt! Så himla skönt att bara vara, utan att behöva tänka på kvällsrutiner, välling och att tvingas viska till varandra hela kvällen.

Efter många timmars sömn pallrade vi oss ner till hotellfrukosten. Eftersom det var söndag så serverades den ända till klockan 12, det gillar jag. Frukosten var väl inte jätteimponerande, men det har den inte varit någon av de båda gångerna jag har bott på Elite. Hotellfrukost är ändå hotellfrukost så jag gick därifrån mätt och glad.

Vi hämtade upp Malte som var nere hos farmor i Sjöstaden och så promenerade vi hemåt i det varma höstvädret. Vi stannade till på ett dagis där han fick leka av sig, sen fick han gå den långa vägen tillbaka hemåt. Han har med andra ord redan somnat och klockan är inte ens halv åtta. Det här kan gå hur som helst.

Summa summarum: Fantastisk helg!

2 thoughts on “Hotellet och hotellet

  1. Ja, vissa grejer är privata ju! Och ja, Hilton blir det nästa gång. Måste ju testa deras frukost!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *