Hungrig i Amsterdam.

Klockan närmar sig elva denna Valborgskväll. Jag känner mig småseg efter ett barnkalas i Raksta, jag satt i solen hela tiden, urjobbigt… I vanliga fall hade jag alltså legat i sängen vid det här laget, japp sådan är jag, men ikväll håller jag mig vaken lite extra länge. Om en stund sätter jag mig nämligen i bilen för att möta upp mina föräldrar på Arlanda. Flyttfåglarna är tillbaka och med sig har de våren 🙂 

I väntan på att jag ska bege mig så ska jag berätta för er om Amsterdams bästa brunch. Ok, det kan jag ju omöjligt veta eftersom jag knappast har ätit mig igenom Amsterdams bruncher, men jag vågar gissa att jag har rätt på den här punkten. Sofia hade blivit tipsad om den här så vi hade bokat i förväg. En perfekt grej att ägna sig åt, att äta långlunch på söndagen, innan vi tog oss tillbaka till Schiphol och så småningom Arlanda. Denna fantastiska brunch låg dessutom bara 300 meter från där vi bodde, ännu bättre eftersom vi fick gå dit i duggregn. Så vart gick vi då? Jo, till Hotel Andaz på Prinzengracht. Den här skiljde sig åt alla andra bruncher jag har ätit på två punkter:

1. Den bestod till största delen av goda och matiga sallader och andra tillbehör. Nästan ingenting varmt. Istället valde man en varmrätt från ala carte-menyn. Fräscht tyckte vi! 

2. Den bestod av ett dessertbord to die for! De hade lagt ner lite krut på efterrätterna och sånt tycker ju jag är viktigt. Favoriterna blev cheesecaken och pecanrutan. Helt fantastiskt gott! 

Om man vill äta en riktigt jäkla bra brunch så kan jag verkligen rekommendera den här! Verkligen! 

I övrigt tycker jag att vi hade tur med middagarna. Vi åt italienskt på Campo de Fiori och något annat på Annas. Just nu har jag hjärnsläpp så jag kommer faktiskt inte ihåg vad jag åt! 🙂 Alldeles för många rätter iaf, för jag minns att jag inte orkade någon dessert och det gjorde jag inte heller på italienaren så jag åt gott och mycket, det är ett som är klart. Ingen av restaurangerna hade vi bokat in hemifrån utan vi gick förbi dem när vi strosade runt dagtid, Sofis tyckte att de såg trevliga ut och så bokade hon in oss samma kväll. Väldigt bekvämt för mig 🙂

13072944_10154767665247786_1014708096_o

En kväll inledde vi på Sky Lounge högst upp på Hilton. Här åt vi visserligen inte, förutom kanderade popcorn då, men jag vill ändå nämna det då jag tycker att det kan vara värt ett besök. Vi gled in på fredagskvällen vid sjutiden och hittade direkt ett bord vi kunde sätta oss vid för att ta en drink och beundra utsikten. På lördagen kom vid dit ungefär samma tid och då var lokalen helt fullsmockad, det var helt omöjligt att få ett bord och ljudvolymen var alldeles för hög för att två tanter på 30+ skulle tycka att det var värt att hänga i baren. Vi tog en drink nere i lobbybaren istället.

Jag hade som punkt för resan att jag ville äta pannkakor eller våfflor när vi var i Amsterdam. På lördagen passade det ganska bra att trycka i sig till lunch (fast det är inte lunch tyckte Sofia) så vi promenerade runt och letade efter nåt Pancake House. Vi följde kartan och kom fram till ett ställe där det stod folk och liksom stod i vägen utanför dörren. Hängde. Det visade sig vara en kö in till pannkakorna! Helt galet. Vi traskade vidare och kom till ett ställe som Sofia hade läst om – Happy Pig. Sofia var måttligt imponerad men jag tyckte att det var gott med bananskivor i tjock pannkaka och nutellasås. Till lunch. Japp!

Det får avsluta Amsterdam här i bloggen. Trevlig stad som rekommenderas, allra helst när det blir varmare. Om jag Bill åka tillbaka? Absolut, det kan jag göra, men jag har ju så många andra städer som jag vill se så det får bli på varv två 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *