Husinspektion

 

Nu när det är höst och veckorna coh vardagen rullar på i en rasande fart så är jag inte ute på tomten speciellt ofta. J åker dit kvällstid för att kolla hur det går och snacka med byggarna, själv stannar ju jag hemma med Malte. Idag åkte vi två därför ut kommunalt (Malte hade tjatat om buss och tunnelbana en gång för mycket) och mötte upp J som redan var på plats, byggandes på hemmabiohuset.

Det fortsätter att hända en hel del på huset, tack och lov för det. Hittills har det allra mesta flutit på riktigt bra och det datum som i avtalet står som inflyttningsdag ser faktiskt ut att bli det också! Jag har inte vågat skriva det i bloggen tidigare, pessimist som jag är och rädd att inflyttningen skulle bli senarelagd, men i slutet av december ska flyttlasset gå. Nu när lägenheten är såld så har vi ändå inget val! 🙂 Julafton tillsammans med hela stora familjen kommer att firas i huset!

Här kommer några bilder från dagens besök!


För ett ovant öga måste den här bilden förklaras. Det är den öppna spisen som nu är på plats framför den murade och putsade skorstenen. Den ska för övrigt målas vit. Så klart.
Högen med ekgolv. Längtar ihjäl mig tills det läggs!Högen med kakel och klinker. Ganska stor den med!
Det här är den helt fantastiska hallen på övervåningen som leder in till vårt sovrum. Fyra meter från golv till tak, urhäftig! Dörrarna in till vänster leder in till badrum, arbetsrum och klädkammare.Allrummet fotat från hallen. Här kommer det TV-hängas till tusen. På var sida om allrummet finns ett rum; barnrummen.
Två pall takpannor. Lite lustigt. Vi lade ner tid (och pengar) på att få till ett snyggt tak, därför valde vi antracitgrå/gråsvarta platta tegelpannor. Vad vi inte tänkte på är att huset är så högt och taket lutar så pass lite att de snygga takpannorna inte ens syns från marken! Så kan det gå.

 

4 thoughts on “Husinspektion

  1. Shit vad stoooooort det blir Alex! Så snygg hus, jag ser redan fram emot inflyttningsfesten 🙂 Grattis, grattis till lägenhetsförsäljningen. Kram

  2. Tack Stina! Åh du är så välkommen, jag fyller ju 30 i januari…
    Grattis till nya bloggadressen, snygg! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *