I väntan på julstämningen.

Ja, det har varit en intensiv hösttermin för min del där fokus inte har kunnat ligga på något annat än jobb. Som svensklärare har man ständigt den där rättningshögen som tar tid i anspråk, och när den äntligen har sjunkit så kommer det, likt tvätthögen hemma, en ny hög. Så, mycket jobb har det alltså blivit. Men det är inte direkt därför det inte har bloggats. Nej, det beror helt på tekniska detaljer då min WordPress-app helt enkelt inte har fungerat, och gör det dessvärre fortfarande inte. Jag behöver mao blogga från datorn och då tillkommer ju steget att flytta över bilderna från telefonen först och då blir det helt plötsligt oöverkomligt för mig just nu. Allt behöver vara väldigt lätt och bekvämt för att jag ska orka ta tag i det.

Idag orkar jag iaf blogga från datorn och det beror enbart på att mitt jullov nu har inletts. Gårdagen bjöd på julavslutning (eleverna fick med sig en snackis hem då undertecknad minsann började gråta i aulan) och jag ägnar nu all min tid åt att bara varva ner och få till lite julfeeling. Den känns inte helt närvarande men jag tycker ändå att jag har försökt de senaste veckorna. Vi har varit på julbord, jag har gjort chokladkolor, vi har monterat och dekorerat pepparkakshus, vi har bakat lussekatter och vi har dekorerat pytteliten julgran. Jag har till och med slagit in merparten av julklapparna! Men nej, julstämningen har inte helt infunnit sig. Ett tunnare snötäcke skulle onekligen hjälpa. Eller kanske något så enkelt som en julig spellista på Spotify…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *