Ingen julstämning här!

Varför det bloggas så lite? Jo, för att jag själv somnar när jag nattar Malte och vaknar två timmar senare… Ikväll höll jag mig dock vaken så att jag kan bjuda på ett inlägg.

Jag var på jakt efter julstämningen igår. På Bauhaus! Vi åkte dit för att köpa bl a en julgran och en sådan fick följa med hem men inte infann sig julen för det. Kanske för att vi lämnade granen ute i garaget där den får ligga tills vi får tag på en nyslipad yxa eller en stor och ordentlig julgransfot.

Ingen julstämning hittade jag heller på IKEA när jag besökte det idag. Med mig hade jag Kaj för att försäkra mig om att jag skulle komma fram till det stora möbelvaruhuset. Trots att jag har åkt dit fler gånger än vad som går att räkna så hittar jag inte dit, det behöver man faktiskt inte kunna om man är en simpel passagerare. Lite blockljus fick följa med hem, det var nog det närmaste jul man kan komma om man letade i kassen. I övrigt var det både bra saker som köptes och mer temporära. Vi behöver champagneglas till exempel, och i väntan på att vi hittar en hoper som vi verkligen vill ha fick några från IKEA ställa sig i köksskåpet. Och en knivlåda. Och påslakan. Ja, lite smått och gott.

20111222-211512.jpg
Malte lycklig på Bauhaus. Den här hade gärna fått packas med i bakluckan!

Jag har inte förberett något alls inför den är julen, det har inte funnits någon tid och därav bristen på julstämning. Jag hoppas hitta den på ICA imorgon. Då ska lite julmat inhandlas men eftersom vi kör med knytis så har jag fördelat det så att alla andra tar med sig den lagade maten, så som Jansson och skinka, och så ansvarar vi för sådant som finns färdigt att köpa på burk; typ senap och hovmästarsås. Den perfekta arbetsfördelningen, vi står ju för lokalerna! 🙂

Imorgon ska även granen upp och så siktar jag på att göra mozartkulor. Det blir mitt bidrag, bara för att jag själv älskar dem. Och så kanske jag borde köpa någon julklapp eller två. Än så länge har jag bara fixat en enda; till Malte. Sickla ropar med andra ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *