Inställda planer och en glassbil

Man ska alltid följa planen, allting annat blir fel. Idag följde vi inte planen och det ångrade vi. Vi hade ju till en början tänkt att jag och Vickan skulle ha strandhäng för hela slanten idag men när morgonen bjöd på en himmel full av moln så bestämde vi att vi skulle skjuta på det till imorgon istället. Att ligga och pressa på stranden med en sol som hela tiden går i moln tär nämligen på humöret och tålamodet. Med facit i hand skulle vi dock ha hållt oss till planen för dagen blev ju hur fin som helst.

Istället blev det en tur till Carrefour för att handla lite mat. När vi kom hem igen insåg vi att det var alldeles för varmt för att stanna hemma så vi åkte ner till Brandkårsviken igen och badade där. Idag gick det ännu bättre för Malte som till en början var lite avvaktande men som sen gick ner i vattnet själv ett par gånger om man satt i vattnet och lockade lite. Att det fanns andra barn som lekte och stojade hjälpte också och väckte Maltes nyfikenhet.

Klockan halv fem kom glassbilen och ställde sig utanför lägenhetsblocket. Klockslaget är noterat och memorerat för det var den tiden den kom igår också. Malte ville inte ha någon glass men däremot fick vi bryta av våra torra glasstrutar så att han kunde knapra på dem. Stackars barn.

Imorgon blir det strandhäng. Banne mig! Inga ändrade planer, vi bara gört!

One thought on “Inställda planer och en glassbil

  1. Det där med en strand låter onekligen lockande.
    Hälsningar från ett 10-gradigt grått och regnigt Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *