Inte i närheten av först

Jag har valt att jobba 75% den här våren för att låta Malte ha lite kortare dagar på förskolan så här det första halvåret. Redan klockan 15 hämtar jag honom och det tycker jag är ganska tidigt. Verkligheten håller dock inte med. När jag hämtar honom har nämligen halva hans avdelning redan gått hem! Vid tre på eftermiddagen!

I höst går jag upp till heltid och jag oroar mig inte nämnvärt över att han kommer ha längre dagar. Då är han drygt två år gammal och kommer orka mer än vad han gör idag. Men kommer han ha kul då? Alla kompisar går ju för fasen hem efter mellis! Vad jobbar folk med egentligen? Eller är alla föräldralediga med ett litet syskon hemma?

6 thoughts on “Inte i närheten av först

  1. Jag undrar samma sak,vad jobbar alla föräldrar med som kan hämta så tidigt?! När jag hämtar Lykka vid fyra är hon ofta sist! Men nu vet jag att halva gruppen har föräldrarlediga mammor hemma… men ändå! Numera är man en ”bra” förälder om man kan hämta tidigt,tror jag.

  2. Det tror jag också. Det är en jättepress på föräldrar att jobba mindre och därmed ”prioritera barnen före pengarna”.

  3. Jag hämtade ju A 15:30 från början, men har nu förlängt till 16 eftersom hon ändå inte vill gå hem (och hon börjar först 8:30, så jag oroar mig inte för några långa dagar). Men kl 16 är hon sist kvar (de är 2 som slutar då).
    Dagiset här nere på hörnet har stängt när vi kommer hem vid 16:15. Jag förstår inte heller – vad gör alla föräldrar?!

  4. Jag tror många deltar i tävlingen ”Hämta så tidigt som möjligt och visa att du är den perfekta föräldern”. Jag vet inte hur det är med andra barn, men mina vill aldrig gå hem ens när jag kommer efter 16,30.

  5. alltså, jag undrar också det? Tyra kommer bli hämtad mellan 16.00 och 17.00, så är det bara. Det verkar vara nån slags tävling om vem som kan hämta först. Skitsamma, barn mår inte dåligt av att vara på förskolan, men det är så irriterande att man ska få dåligt samvete! OM Tyra skulle visa sig må dåligt av att få ”långa” dagar så får vi väl kanske tänka om och hämta tidigare. Men planen nu är att vi är hemma en dag i veckan var under hennes första termin på dagis. Men kanske är det bättre att hämta tidigare? GAH, blir tokig.

  6. Vi får stå emot grupptrycket helt enkelt. För det är en tävling, helt klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *