Inte imponerade

 

Vi var som sagt på Fyrens öppna förskola i Kärrtorp och vi blev inte imponerade. Båda våra små bebisar hade äntligen somnat i sina vagnar, så när vi kom dit bestämde vi oss för att ta in liggdelarna på vagnarna in i lokalen. Vi hade ingen aning om hur det såg ut där inne så vi vågade inte lämna dem utanför första gången vi kom dit. Självklart åkte skötväskan med också då det finns en del dyra grejer där i.

Det första vi får höra när vi satt oss är att man i fortsättningen absolut inte får ta med luggdelarna och stora väskor med in. Det blir så fullt då och det är ju viktigare att de lekande barnen får plats än stora väskor. Absolut, det är jag helt med på. Det var inte vad hon sa, utan hur hon sa det. Det kändes som att hon tyckte att vi bara kom dit och förstörde.

Under informationen fortsatte hon sen med att berätta vilka aktiviteter de brukar ha i veckorna på rullande schema och sen redogjorde hon för de regler som gäller. Självklart tycker jag att hon ska berätta det, men återigen. Det var inte vad hon sa utan hur hon sa det. Det var liksom inte välkomnande. När hon hade pratat klart tyckte hon att vi alla skulle sitta där och småprata men då kände både Sofia och jag att det var dags att gå. Fika och småprata kunde vi lika gärna göra hemma hos henne.

Synd tycker jag, men det var inte alls ett bra intryck jag fick. Sen kände jag också att Malte fortfarande är för liten för att ha kul där, så det är mycket möjligt att vi går tillbaka när de blir äldre. Så länge tänker vi kolla in Öppna förskolan nere i Hammarby Sjöstad istället. De har garanterat mycket fräschare lokaler och så kanske de är mer välkomnande än i Kärrtorp. Vi hoppas på det.

Nu: kycklingen står i ugnen, Simpsons skämtar på TV och Malte ratar fortfarande flaskan…

5 thoughts on “Inte imponerade

  1. Haha, ja det är det faktiskt. Som den proffsiga fotograf jag är står jag och använder ljuset från balkongfönstret.

  2. Mia, jag förstår att du vill ha den här lilla plutten på din förskola, men han ska ju börja i Tyresö. Ni ska inte öppna en filial där?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *