Jag har iaf tur i kärlek.

Vi hade en grym helg med sommarväder! Malte tog premiärdopp i poolen. Den hade bara varit igång i ett dygn så vattnet bjöd på ynka tolv grader, men det varma vädret lurade barnen till att tro att det nog skulle vara lite småskönt med ett dopp 🙂 Kåre och Jeanette kom över på grillunch och vi njöt i solen.

Sen kom verkligheten och bitch slappade oss tillbaka.

Det är en följetong som heter duga. Förra våren förberedde vi för att gräva ner en syrénhäck runt spaljén ute i trädgården. Det grävdes ur, massorna fraktades bort och ny jord lades ner i diket. Sen kom aldrig de där syrenerna som beställts. Efter att Bauhaus felsökt det hela visade det sig att syrenerna var slut hos leverantören. För säsongen. Vi ber om ursäkt för det. Då det hade dragit ut så länge på tiden så var syrenerna slut för säsongen överallt.

Vi väntade ett år. Den kalla våren gav oss nästan inget hopp om värme och grönska men så plötsligt för några veckor sedan så kom plötsligt plusgraderna. Äntligen! En ny beställning om 60 syrener gjordes, samt en pall täckbark. Täckbarken kom inom några dagar och efter ytterligare några dagar aviserades att syrenerna var på ingång. En kväll knackade posten på och med sig hade de två kartonger med barrotade syrener. 30 totalt. Hälften av vad vi beställt. Det tog emot men vi nekade försändelsen då jag inte ville riskera att stå med 30 syrener och sen få en upprepning på förra året, att få ett meddelande att de var slut för säsongen. Eller riskera att få 30 syrener till veckan efter, men som såg annorlunda ut.

Samtal till kundtjänst på Bauhaus alltså. De bad om ursäkt. Felsökning hos leverantören och ett nytt löfte om leverans fick mig att hålla hoppet uppe.

Jag jobbade sent i måndags och satt därför på bussen när J ringer och berättar att DHL varit hemma för att leverera de nya syrenerna. 10 stycken. Leveransen nekades igen, och nu har all lust hos mig att plantera syrenhäck helt eliminerats. Jag pallar inte. De börjar så smått ta slut på nätet, och jag tänker att vi skiter i alltihop. Jag har ju uppenbarligen inte turen med mig i det här fallet. Kanske får en syrenhäck bli nästa vårs projekt. Också.

Täckbark har vi iaf. 51 säckar.

2 svar på ”Jag har iaf tur i kärlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *