Jag vill också!

    

Bilen är väldigt oärligt stulen från lillasyster

Mina föräldrar åkte tillsammans med min syster och svåger till Cypern igår. Inte alls avundsjuk, nejdå! Kändes inte alls extra jobbigt när jag gick in på lillasysters blogg och fick se ett par bilder. Hennes grymma bild av vyn från flygplanet lockade fram minnen.

Trots att jag faktiskt är hälften cypriot har jag alltid känt mig mer som svensk än cypriot. Jag är uppvuxen i Sverige (minus 1990 när jag faktiskt bodde och gick i skolan där) och mamma är svensk så det har liksom bara blivit så. Jag känner mig jättesvensk. Men det händer något när jag flyger till Cypern. Jag får alltid, alltså alltid, en klump i halsen när vi börjar närma oss Cypern.

Inflygningen över havet är så fantastisk. När flygplanet är precis över Larnacas flygplats vänder det för att komma från rätt håll på landningsbanan. När det vänder ser det nästan ut som att vingen doppar i vattnet. Varje gång så tror jag att det ska göra det, och varje gång så har jag fel. Det är en sådan konstig känsla.

Den där känslan jag får när jag flyger till Cypern får jag aldrig när jag åker någon annanstans. Ingen klump i halsen. Jag är faktiskt till hälften cypriot.

3 svar på ”Jag vill också!

  1. Dendär klumpen får även jag som är helt helt svensk – eller är jag kanske inte det riktigt ..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *