Julafton 2010

Julen är över (typ) och kvar har man ett proppfullt kylskåp och leksaker till förbannelse! Vi hade verkligen en jättetrevlig julafton. Tio vuxna och en Malte firade tillsammans här i vårt kök. Jag gillar stora jular med mycket folk, förmodligen för att vi hade ganska små jular när jag var liten. Jag minns det så i alla fall.

Klockan två ramlade alla in med kassar fulla med paket. Vi hade tidigare lottat fram en person var att köpa julklapp till, därför hade jag inte räknat med det berg av klappar som blev. Jag hade inte tänkt på att Malte skulle få hur mycket julklappar som helst! Förutom att ha med juliga paket i sina kassar så hade de också med en massa julmat. Skinka, revbensspjäll, köttbullar, lax, Jansson osv. Mmmmmm.

Efter att ha druckit lite glögg, årets med smak av saffran, och ätit lite pepparkakor, stenhårda chokladkulor och mumsiga mozartkulor så var det dags att bänka sig framför Kalle och hans vänner. Under tiden som tomtenissarna snickrade leksaker i fabriken så värme vi maten och dukade upp julbuffén på köksbänken. Alla var hungriga när Benjamin Syrsa hade sjungit klart så då var det bara att slå sig ned till bords.

Mätta och belåtna var vi när Malte började bli uttråkad så det var bara att ge sig på paketöppningen. Han fick så mycket fina saker att vi måste sortera igenom hans leksakslådor och slänga ner en del gammalt i källaren. Han fick massor av kläder, en BobbyCar, kastruller och stekpannor, klossar, två typer av bilrattar, en docka med nappflaska, en skruvdragare(!), en bultbräda, ett bilgarage, en helikopter. Och så vidare. Om det var i år som vi satte ribban för kvantitet och kvalitet på julklappar så satte vi den högt!

Julkänslan infann sig faktiskt, och det är inte alltid den gör det när det är jul. Men med familj, jumat och tända ljus omkring sig, och framförallt barn, så blir det en lyckad julafton. Så var det igår!

One thought on “Julafton 2010

  1. Jag hade inte heller väntat mig ett berg av julklappar, men
    granen ser så mycket trevligare ut när den inte ekar tom
    under!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *