Julafton 2017.

Oj vilken mysig julafton vi haft! Både jag och J vaknade ganska pigga och fräscha och hann faktiskt tänka att vi inte borde ha skjutit på julfirandet, men efter att ha spelat förmiddagens första brädspel insåg vi att vi gjort helt rätt för vi blev alldeles svettiga av bara av att sitta vid bordet.

Vi har alltså firat en mysjul och även om jag tycker att vi har ganska mysiga och softa julaftnar i vanliga fall så var ju det här något utöver det vanliga. Mjukiskläder brukar inte vara rutinen.

Vi inledde med frukost och sen fick barnen öppna dagens första paket. Sen blev det spel och film. Sen lunch och ytterligare ett paket. Sen spel, sen Kalle och hans vänner, sen fick de äntligen öppna resten av paketen. Sen två filmer till, sen fick barnen gå och lägga sig. Det var dagen 🙂 Det här med att öppna paket stötvis över dagen var ju ett riktigt smart upplägg. Det blev inte den här hysterin som blir i vanliga fall när örtio paket öppnas på en gång, utan det öppnades några i taget som vi spelade/lekte/ritade med varteftersom. Väldigt bra!

Vi hade lyckats riktigt bra med paketen tyckte vi, men när det sista paketet öppnats bröt det yngsta barnet ihop i gråt. Barnet som lever för lego. Men jag har ju inte fått något lego! Så himla ledsen! Och det stämde ju, vi vet att han får lego från annat håll så vi hade låtit bli, och det blev väldigt tydligt idag när det bara öppnades paket från oss, mina föräldrar och Tomten… Som tur var hade jag för bara några dagar sedan rensat vinden och tagit ner en sista kvarglömd låda med just lego. Vi hade glömt att ställa in den in Antons rum så den fick agera jourjulklapp. Tur för oss, för tårarna tog snabbt slut.

Summa summarum. Sjukt trist att vara sjuk och skjuta på det vanliga firandet, men det blev mysigt trots allt. Och som Malte uttryckte det: Nu får vi ju julklappar i flera dagar! 🙂

Antons stora klapp i år blev ett legobord som J monterat ihop. Plattorna är fastlimmade och planen är att vi nån gång sorterar lite i lådorna.

Han ser skeptisk ut men är i själva verket frågande. Hur spelar man Mastermind?!

Malte avslutade kvällen med favoritklappen för i år. Nåt Mario-spel.

Själv avslutade jag julaftonen med ytterligare en film. En underbar jävla jul på SVT. Shit så bra! I klass med Tomten är far till alla barnen men med mindre fars och mer djup. Underbar! Tips. Finns på Play i en månad framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *