Julaftonsfirande!

Julaftonen ligger bakom om oss. Oj vad fort det gick! Här har man laddat upp i tjugofyra dagar och så är det över på bara några timmar. Fast jag måste medge att när allt var undanstädat och undandiskat på kvällen så var jag ganska trött. Det tog inte lång tid innan jag hade somnat skönt på huvudkudden.

Vår julafton såg ut ungefär som de flestas tror jag. Femton personer var vi i år men med lite planering och ommöblering fick alla plats utan några problem och jag tror till och med att de hade det ganska bekvämt. 🙂 Vårt firande startade en stund innan Kalle då alla trillade in med mat och ett gott humör. Medan Kaj och J sen riggade maten på köksön satt vi andra på övervåningen och smuttade glögg medan vi småskrattade framför tomtefabriken och Robin Hood.

Ett inlägg om hela dagen blir alldeles för långt, och jag är i ärlighetens namn fortfarande lite trött, så bilderna med tillhörande korta rader får tala för sig själva.


En bild i farten. Nu ska allt förberedas inför Kalle!
De flesta har parkerat sig framför Petra Mede. Malte tyckte att det var litre konstigt att det var så lite Kalle Anka när vi hade sagt att det var det vi skulle titta på. Men fastklistrad i sin fåtölj satt han i alla fall hela timmen, något han inte riktigt orkade göra förra året. 

Julbord! Vi kör på knytis varje år, det är perfekt!

Farbror Oscar och Janah inspekterar världens sötaste Anton. Han sov för övrigt genom nästan hela julbordet, en mätt mamma tackar för det!

Farmor Jeanette och Anton

Tomten gör sig redo ute i garaget

Malte blev först rädd för tomten när han plingade på dörren men med lite lockande från mig och med en trygg hand att hålla i så vågade han sig fram. Han kommenterade också att det nog var Farfar Anders bakom masken… Så himla trist att han knäckte det. Men vi förnekade det givetvis.

Det blev galet många julklappar till Malte i år. Alldeles för många faktiskt! Jag hoppas på att det löser sig självt nästa år när även Anton ska få grejer, då kanske det inte blir så många. 

Malte iklädd en av årets julklappar. Han hade tjatat så himla länge att jag inte kunde låta bli att köpa den här åt honom. Han älskar att gå omkring i den men det blir lite jobbigt när han vill gå på toaletten 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *