Julbak 2012

Det ingår i upptakten inför jul – att göra julgodis. I år, precis som förra om jag inte minns helt fel, pysslade jag tillsammans med Sofia. Barnen lekte som tokar på övervåningen (idag hade inte en dämpande heltäckningsmatta varit helt fel), papporna tittade på sport och vi stod i köket. Jag har inga riktiga traditioner vad gäller julgodis egentligen, det är bara mina älskade mozartkulor som bara måste finnas med. I övrigt testar jag gärna nytt. Så även i år.

Polkaknäck lät ju som en bra grej. Vi klantade oss dock och kokade den bara upp till 120 grader vilket innebar att den fick en fudgekonsistens. Alldeles matta blev de också. Smaken var det dock inget fel på. Jag ville testa lakritskola men det ville alla andra i Haninge/Tyresö också så jag fick inte tag på någon turkisk peppar. Schweizernöt fanns dock så vi provade att göra en schweizernötfudge. Den ska stå i kylen över natten så först imorgon får vi se hur den blev – att få till den perfekta konsistensen på fudge tycker jag är ursvårt.

Och så gjorde vi givetvis saffransbiscotti. Den är nästan given. Fast mammas ”vanliga” med anis är mycket mycket godare – kanske ska man testa dem med anis nästa gång?! Den perfekta biscottin?

2 thoughts on “Julbak 2012

  1. Gört! Det är ju så himla gott!
    Nä, den hemliga ingrediensen för min del är just avsaknaden av den. Spriten. Jag kör bara på choklad, mandelmassa och nougat. Good enough! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *