Julgåva och uppevila.

20121219-211400.jpg

Ibland. Jag säger ibland för det händer väldigt sällan. Ibland tar pysselmonstret över och sveper mig iväg till klipp- och klistralandet. Jag hamnade där idag. Jag tycker väldigt mycket om pedagogerna på förskolan, de gör ett fantastiskt jobb med alla barn, så jag vill ge dem en liten gåva till jul för att visa vår uppskattning. Något litet, inte för att man bör utan för att jag vill. Lagerhaus har de perfekta små påsarna i alla dess färger, storlekar och mönster för ändamålet. De tre pedagogerna på Maltes avdelning får denna jul en varsin påse med småpåsar i fyllda med olika sorters julgodis och saffransbiscotti. Något litet som sagt, som får säga mycket.

Idag var för övrigt en dag att komma ihåg. Det var första dagen som Malte inte sov på förskolan utan istället var med på uppevilan. Jag tror att Malte är ganska sen på pucken men vi har varit väldigt tålmodiga i det här och väntat in honom. Visst, vi har haft ett antal tröga kvällar där han har legat och sjungit och viskat för sig själv i sängen i säkert en timme efter att han nattats, och visst, han hade säkert slocknat fortare om han inte hade fått sova på förskolan. Men vi väntade istället in för han hade inte orkat en lång dag med humöret på topp. Igår sa han till oss att jag är stor nu, jag vill inte sova mer, jag vill vara med på uppevilan. Och då gör vi så.

Vi gjorde samma sak med blöjorna. Vi väntade in honom. Stressade aldrig. Tidigt i våras så introducerade vi tanken om att vara blöjfri, han protesterade och vi släppte ämnet tills han valde själv att sluta någon gång lite senare på våren. Och då slutade han. Jag kan nog räkna olyckorna på mina båda händer sedan dess, oftast när han har sovit middag på dagen och ”vi” har missat att kissa innan. Annars – inga olyckor. För han var redo. Vi väntade in. Viktigt.

One thought on “Julgåva och uppevila.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *