Julgodisfabrik hos Sofia

Imorse packade vi ihop oss och tog oss ut för att möta upp Sofia&Emelie&Nathalie på Vi-butiken i Björknäs. Vi skulle handla på oss ingredienser till julgodisbak! Vi bestämde oss för att göra knäck, skumtomtefudge och bounty rocky road. Knäcken lyckades vi med (om man tycker att ett bränt lillfinger är lyckat), fudgen slängde vi och bountygodiset väntar jag fortfarande på ett utlåtande på då vi fick ställa in den i kylen och sen gick jag hem. Så kan det gå.

Malte och Emelie lekte stundtals ganska bra men ibland gick det lite sådär. Malte, som i vanliga fall reder sig själv, är i nuläget helt klart i underläge när han och Emelie närmar sig en kamp. En liten knuff och ostadiga haltande Malte faller i golvet direkt. Hon får passa sig för snart kommer han tillbaka, starkare än någonsin, och ger igen!

Här på kvällen insåg jag att TV:n ännu en kväll skulle bjuda på handboll så jag tog mig i kragen och gick ner och tränade istället. Jag och halva Hammarbyhöjden! När jag kom hem satt J och muttrade något i soffan om att ”man måste vårda bollen och att ta rätt avslut”. Allt är tydligen domarnas fel, det har J lärt mig när det handlar om sport, och det gällde tydligen även i kvällens handboll. Innan jag hoppade in i duschen fick jag höra missnöjet yttra sig i meningen ”blåser de av för att de skulle byta skosnöre?! Det är ju helt jävla sjukt!” Då gick jag.

10 thoughts on “Julgodisfabrik hos Sofia

  1. Julgodis säger ni?
    Knäck är ju faktiskt lite av ett måste, men jag vet inte om jag vågar mig på riktigt så avancerade saker….
    Finns det ingen som säljer färdigproducerad knäck?

  2. Jag funderade på det men de blir ju så jäkla hårda! Sjukt goda men en fara för tänderna.

  3. Kokar man för länge blir de hårda – har lyckats göra mjuka kolor också. Men man får vara snabb och dra av kastrullen direkt när de är bra och man måste testa i kallvatten ofta.

  4. Vad hände med skumtomtefudgen? Jag har nämligen läst om två personer som har lagat dessa och en säger att de var urgoda och den andra slängde dem. Så därför är jag lite orolig för att prova på att göra dem själv.

  5. Den blev hård och grynig. Jag hade förväntat mig en lite seg konsistens men när man skulle skära i den så sprack den. Har ingen aning om vad vi gjorde för fel, vi följde vara receptet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *