Julkalendrarna.

Sådär! Första julklapparna är inköpta lite spontant på Pressbyrån av alla ställen. Skönt! Kul att vara igång! Jag brukar inte vara stressad alls när det kommer till julklappar då jag aldrig har några volymer att tänka på. Vi kör ”lotteri” inför julafton så jag har en vuxen att köpa en klapp till, sen är det bara J och barnen. Nemas problemas. 

Just i år är jag mer taggad än någonsin när det gäller att hitta grejer till Malte. När de är små kan man typ köpa vilket skräp som helst, det är ändå julpappret som är det roliga, men i år blir det roligare. Malte älskar böcker så et blir det några av, sen tänker jag mig lite sällskapsspel, sånt är ju kul även för oss vuxna! Och så är jag sugen på ett pussel med ganska många bitar. Jag ser fram emot när vi kan sitta med ett tusenbitars tillsammans för jag älskar att lägga sådana. Känns dock lite överamtibiöst, dessutom jobbigt med en tvååring som ska förstöra, men ett 200-bitars kanske vi kan ge oss på? Hur som helst, ju äldre han blir desto roligare klappar blir det för mamman :).

Har ni sett och lyssnat på julkalendern än då? Vi kör radio på morgonen och så får de titta på tevekalendern på kvällen. Både jag och Malte gillade gårdagens avsnitt, allt som hände förr i tiden är ju spännande. Om det var tusen eller tjugo år sedan spelar ingen roll, det var lääänge sedan. Jag har läst att föräldrar rasar då de tycker att det är för lite jul och för mycket historia men ärligt talat ligger nog problemet enbart hos föräldrarna som förknippar tevejulkalendern med annat. Barnen kommer nog att gilla! Och hur fan kan man rasa mot att ett barnprogram är lärorikt?? Skärpning töntar! 🙂

Och så kalenderöppnandet då. Malte tycker att det är sååå himla spännande! I år fick han, och Anton förstås, dessutom en julklappskalender vilket givetvis gjorde upptakten ännu roligare. Små små klappar varje dag för att stegra spänningen och pirret under 24 dagar. Min mamma hade lagt manken till och sytt själva bakstycket, satt fast ringar att binda fast paketen i och broderat ett paketmönster i korsstygn. Ingenting av detta syns bakom alla små paket men om ett par veckor kanske man kan gissa motivet 🙂 

 

2 thoughts on “Julkalendrarna.

  1. Vi kör också paketkalender för första gången, klurigt att hitta lagom småsaker som inte är skräp, det blir mycket pennor och bokmärken till Tyra och plastdjur till Folke. Håller helt med om att det är roligare att köpa paket till större barn. Vi har köpt ett 200 bitars pussel, men lite hjälp är det nog lagom klurigt. Barnens Alfapet har vi köpt också, och en rolig slags kulbana/spel på Lekia, typ samma som fanns när man själv var liten, man ska balansera en liten kula över roliga hinder. Tyra har annars önskar sig trolleri och experimentlådor, så det blir nog en bra jul det här 🙂 Kan tipsa om ABC leksaker om du vill klicka hem lite roliga och kluriga julklappar.

  2. Malte fick både troller- och experimentlådor när han fyllde sex men innehållet ligger lite överallt i huset skulle man kunna säga. Han är inte så bra på att ta han dom sina saker så att säga. Men det kommer ju inte Tyra ha några problem med! 🙂 Men kul med pusslet, det får avgöra saken – det blir ett 200-bitars i julklapp!
    Jag tycker att det var kul att fixa med den där kalendern, men jag håller med, man vill inte bara ha med skräp. Jag vet inte hur många gånger jag svor över att mina barn inte har långt hår, då hade man ju kunnat gå loss på hårspännen och sånt där! Det blev både högt och lågt till slut men än så läge tycker båda barnen att det är jättekul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *