Julshopping och pastalunch

Äntligen tog vi oss utanför lägenheten! Jag, som innerligt ogillar att åka och handla mat, såg fram emot att äntligen få åka till Maxi och fylla varuvagnen. Då är det illa ska ni veta!

I vanliga fall är vi sjukt sega på morgonen och ”ska bara göra det” och ”ska bara se klart på det” innan vi kommer iväg, men idag hade vi gått hemifrån redan en och en halv timme efter att vi hade vaknat. Bra jobbat!

Malte fick gå själv till bilen. Han behöver verkligen bli av med sin snöskräck nu. Det första han gjorde när vi klev utanför porten var att landa med ansiktet först i en (mjuk) snöhög. Inte bra. Han gick med på att gå själv halva vägen till garaget, och det tyckte han var riktigt kul, men sen kom det. De där armarna som sträcker sig fram och tydligt signalerar att han vill upp i famnen. Oh well, vi får ta några meter i taget. Och sen töar det väl!

Första anhalten var som sagt Maxi för att handla allt som behövs till ett julbord. Det var skönt att vara där en måndag tidigt på förmiddagen,vi behövde bara trängas med pensionärerna. Annars är det ingen brådska att ta sig dit, för er information kan jag berätta att de har öppet 7-23 ända fram till jul. De satsar!

Efter Maxi bar det av till Sickla där vi byte en saccosäck som J köpte till Malte i förra veckan. Det hade gått hål på den. Efter ytterligare julärenden och en snabb träff med farmor Jeanette var Malte trött och somnade i vagnen lagom till att jag och J skulle äta lunch. Det är vi inte speciellt bortskämda med, att få äta lunch bara vi två. Det blev en pizza för J och pasta för mig på Forno Romano. Mumsigt och lite lyxigt en måndag!

3 thoughts on “Julshopping och pastalunch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *