Kaffestugan Torpet

När solen skiner som den har gjort idag (fast det är galet kallt i skuggan) så måste man passa på att göra trevliga saker. Idag testade vi något nytt och tog oss till Kaffestugan Torpet, ett litet café i Orhem där vi mötte upp Sofia, Johnny och tjejerna. Då det var en lagom tid för Malte att ta sin vila så bestämde vi oss för att ta promenaden dit så att han skulle kunna passa på att sova under tiden. 6,7 km sa iPhonen att det var dit så det var alldeles lagom för att kunna sätta sig och fika med gott samvete.

Allt var hemmabakat (cafébakat?) så det var svårt att välja bland allt gott. Hela sällskapet fyllde bordet med en blåbärssmulpaj med vaniljsås (den var min), kladdkaka med grädde, morotskaka, kokosruta och kanelbulle till barnen. Åååh vad gott det var!

Efter fikat gick Malte och Emelie bort och lekte med några andra barn vid en liten rutschkana som fanns vid sidan om serveringen, och vi kunde lite på avstånd sitta och fika i lugnet. Jag har märkt en förändring hos Malte den senaste tiden och det är att han är lite lugnare än tidigare, och är inte längre lika benägen att dra iväg. För några veckor sedan hade Malte inte nöjt sig med leken vid rutschkanan utan nästan garanterat sprungit in i skogen med mig efter. Det är skönt att se att han har kommit till ro, även om jag inte vill att upptäckarglädjen ska tappa sin glöd.

Det är mycket som blir lättare och lättare nu när Malte blir äldre, det måste jag medge. Och roligare!

2 thoughts on “Kaffestugan Torpet

  1. Vad mysigt det låter. Man får verkligen passa på att ta tillvara på dom fina dagarna. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *