Kakel, klinker och parkett är beställt!

Så äntligen kom den dagen då vi fick beställa golv och kakel till vårt hus. Det har hela tiden känts som något väldigt avlägset, något vi ska göra i ett mycket mycket senare skede, så när dagen nu var här så kändes det konstigt att göra de definitiva valen, trots att vi sedan allra första början har varit väldigt klara över vad vi vill ha.

Vi gillar vitt. Vitt vitt, gärna vitt överallt om det går. Våra val av ytskikt skiljer sig inte mycket från hur vi har renoverat i vår nuvarande lägenhet och i min gamla i Skärmarbrink. Badrummet får exempelvis vitt kakel i rektangulär form med klinker i antracit. Precis som vi har här hemma nu. Samma är det i hallen där golvet får ganska stora klinkerplattor i antracit, 45×45 cm.

20111001-202627.jpg20111001-202710.jpg20111001-202723.jpg

 

Alla rum i huset, utom hallen på nedervåningen, badrummen och tvättstugan, får fina ekgolv. Love it! Det finns ju en hel del ekgolv att välja på men jag och J var rörande överens om vilket vi skulle välja. Skönt, att stå och dividera om nyanser av ekbrunt kan vara ganska tråkigt. 🙂

I köket har vi bestämt att vi låter bli att ha kakel på väggen mellan bänken och väggskåpen. Där kör vi på vit enkel målad vägg. Över spishällen kan vi ju dock inte ha det så då det blir fettigt och äckligt så där får vi lov att ha något typ av skydd av väggen. Vi har dividerat fram och tillbaka men har bestämt oss för att köra på genomskinlig mosaik, sådan som skiftar lite i ljusgrönt när den väl sitter uppe. Jag hade illgrön (jo det är sant!) mosaik i mitt kök i min allra första lägenhet i Orminge och jag älskade det! I Skärmarbrink och här i Hammarbyhöjden har jag avstått så det är på tiden att mosaik gör ny entré i mitt liv!

20111001-202739.jpg

20111001-203222.jpg20111001-203234.jpg

Detta levereras till tomten i veckan, sen är det upp till snickarna när de känner att det är dags att ta tag i det. Jag längtar ihjäl mig, det är ju ytskikten som gör det!

Ett svar på ”Kakel, klinker och parkett är beställt!

  1. Hejsan,
    men det är härligt med vitt. Det är klassiskt snyggt. Det skulle vara väldigt roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot.
    Maila mig på vendela.byggla@gmail.com så berättar jag mer!
    /Vendela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *