Kalas och date på kvällen

Vi åkte ut till Värmdö för en snabb visit på Ioannas och Leonidas gemensamma födelsedagskalas. De hade hyrt lokalen nere på gården så vi slapp trängas och svettas uppe i lägenheten. Det hade vi garanterat gjort för det var ganska mycket folk. Eller barn rättare sagt. Många barn var det och Malte tyckte att det var jättekul! Han rände runt på golvet med sin partyhatt på sniskan, med små pauser för att möblera om bland stolarna ibland.

Carro hade bullat upp med ett helt bord fyllt med tårtor, kakor och bullar och eftersom det är lördag fyllde vi våra assietter och goffade i oss. Malte fick en brödbit från Pågen. Livet är hårt ibland.

Efter att vi ätit oss mätta på kolhydrater åkte vi hem för att i stort sett bara vända. Farmor Jeanette kom över så att vi kunde ge oss iväg på date. Planen var från början att vi skulle in till stan och äta och bowla men då vi inte hade fått någon bekräftelse på bokningen och de gick inte heller att ringa till, så bokade vi istället bort nere på Jimmys i Sjöstaden. Det ligger ju så bra till för oss med bara en kort promenad i solen, dessutom slapp vi ta oss in till city. Att bo ute på bystan kommer nog passa mig bättre än jag först hade trott!

Tyvärr blev vi inte helt nöjda med maten som serverades och då det inte är första gången som det har hänt så bestämde vi att det här fick vara vårt avskedsbesök på restaurangen. J fick skicka tillbaka sin köttbit som var alldeles för välstekt, och jag tuggade i mig en alldeles för stabbig risotto för att vara godkänd.

Efter middagen hade jag gärna gott någon annanstans, t ex Göteborg som inte ligger speciellt långt ifrån Jimmys, men J ville hellre gå på bio och eftersom det var hans födelsedagspresent från mig så fick han bestämma. Utbudet i Sickla var inte det bästa så vi fick välja A-team som faktiskt  var oväntat bra. Lite smårolig sådär. Fast jag kände mig lite gammal när jag vid ett flertal tillfällen kände mig besvärad av den höga volymen i actionscenerna…

Idag hänger vi hemma. J, som är folkskygg och aningens lat, drar sig för att gå upp till Nytorpsbadet och kolla läget så jag funderar på att ta ner Maltes badbalja nere i gräset nedanför balkongen så kan han få plaska där. Malte alltså.

4 thoughts on “Kalas och date på kvällen

  1. Ni skulle ha tagit Göteborg. Så gooood mat! Fast vi har alltid varit nöjda när vi har ätit på Jimmys förstås. Men jag går ändå hellre till Göteborg.

    Du är förresten jättefn i håret! Tummen upp från mig.

  2. Tack! Och Göteborg blir det garanterat nästa gång, det ser så trevligt ut att sitta i solen där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *