Kantarellplock och majbrasa

 

Jag vaknade i en säng utan J. Bara en liten Malte som gnällde av hunger. När han blivit mätt och belåten kom mamma och pappain och tog lilla yret så att jag fick sova vidare. Vardagslyx som heter duga, sånt får jag ju vanligtvis inte på en vanlig måndagmorgon eftersom J då är på jobbet.

När jag väl pallrat mig upp var klockan elva och pappa stod, tillsammans med oreageklädda grannen Gösta, och hade majbrasa bakom huset. Snt gör man här uppe i Norrland. Vårkänslorna kom krypandes men försvann i samma stund som mamma började plocka kantareller utefter vägen när vi gick en liten promenad bort till brevlådorna. Malte har nu i alla fall varit med om sitt allra första svampplock. Om han kommer att gilla den aktiviteten när han blir stor så får han följa med sin mormor ut i skogarna för mig får han inte med ut. Jag gillar asfalt och välklippta gräsmattor.

 

Imorgon kommer det förmodligen att regna precis hela dagen så då får det bli en liten utflykt till E-Center i Söderhamn. Jag är på jakt efter ett baby-gym. Stackars Malte börar bli uttråkad av mitt gullande, och morfar kan ju faktiskt inte leka med honom dygnet runt.

2 svar på ”Kantarellplock och majbrasa

  1. ”Jag gillar asfalt och välklippta gräsmattor.”
    Har du glömt att du och J har köpt en tomt mitt i spenaten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *