Kantelement på plats

Äntligen kan man väl säga! Jag skulle vilja skriva att bygget är igång men jag vågar inte riktigt. Den här byggstarten har nämligen börjat lite skakigt. Vid det här laget skulle betongplattan redan vara gjuten och själva stommen skulle börja spikas ihop. Tyvärr är det bara kantelementen som är på plats och att fylla dem med betong går inte då byggarna fortfarande väntar på VVS-ritningarna.

Byggarbetarna som jobbar med vårt hus är helt utan skuld i förseningen av bygget. Det är istället ifrån Byggtonvillans håll som det tyvärr brister så här i början. Då byggarna inte har fått några VVS-ritningar från Byggtonvillan har de inte kunnat beställa in rören som ska gjutas i plattan. Armeringen har heller ännu inte levererats så nu står allt stilla då betongen inte kan hällas på. Byggtonvillan försöker både vi och byggarna att få tag på, men som vi redan tidigare erfarit sedan dag ett, så är de sega med telefonerna. Att jobba digitalt är tydligen också något som de inte sysslar med.

Synd att det börjar så här, men jag har fortfarande hopp. Förhoppningsvis flyter allt på bättre när allt har satt igång på riktigt. Att vi inte ska få ett hus av fin kvalitet är jag inte orolig över, det har referenserna intygat att de duktiga och kunniga byggarna ska ge oss, men att det kommer att gå lite knackigt med kommunikationen med Byggtonvillan får vi nog räkna med. Precis som referenserna också tidigare intygat. Vi visste ju det här, men man hoppas ju alltid!

Tur att Malte är på plats och hjälper till, då kanske vi har en chans att hålla tidplanen!

3 thoughts on “Kantelement på plats

  1. Jag håller med dig! Och han älskar den verkligen, har den på sig dag som natt, ute som inne! Skönt att slippa truga iaf!

  2. Platschefen Malte!
    Men fan vad spännande att det börjar hända saker på ”riktigt” nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *