Kökslådor till förbannelse

Vi hade tre saker på agendan igår:

  1. Åka till IKEA och köpa garderober
  2. Montera garderob och alla kökslådor
  3. Städa tomten och fylla släpet

Det gick sådär. Saker tar verkligen mycket längre tid än vad man kan tro. IKEA-besöket gick fort, in och ut på mindre än en timme. När vi kom till huset började vi direkt med att montera ihop alla lådor. Oj oj oj, dessa lådor. Alla skåpstommar på golvet har lådor så det blir en hel del. Vilken tid det tog! Jag monterade och J skruvade in skenorna och dämparna i skåpen. Bra samarbete med lik förbannat så hann vi inte med allt. När vi var tvungna att åka därifrån för att lösa av farmor Jeanette som så snällt hade ryckt in som barnvakt, så hade vi några skenor och dämpare kvar plus en låda. Tomten hade vi inte rört så det är fortfarande skräpigt. Vi fick så bråttom därifrån att vi inte ens hann med att lasta ur bilen så garderob, luckor och inredning fick följa med hem till Hammarbyhöjden. Så blir det när man inte har all tid i världen. Men vem har det?

J fick offra sig och åka ut till huset efter jobbet idag för att avsluta det sista i köket. Snickarna skulle skruva på handtagen senare ikväll. I veckan kommer förhoppningsvis det företag som ska leverera bänkskivorna till köket. De kommer en första gång för att mäta (bänkarna och köksön) och en andra gång då de monterar fast skivorna och diskhon. Då ska kaklet upp på väggen samt fläkten. Sen är väl köket klart tror jag.

Medan J var där sågade de ur bänkskivan där diskhon ska sitta i tvättstugan, så där har ni en fingervisning om hur status ser ut där. Inga bilder har jag att bjuda på tyvärr då jag glömde ta några igår, det var ju full rulle! Jag måste medge att det är lite nervöst det här. Jag är förvisso inte kunnig på området men hur i hela friden ska de hinna med allt på drygt en månad?!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *